Skip to content

Prijave za Zagorski gospodarski zbor 2020. do 25. lipnja na info@zgz.hr

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 2020.

Stožeri civilne zaštite: obavijesti, podaci i informacije na temu koronavirusa

Posted in Covid-19, and Vijesti

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata od koronavirusa oboljela jedna osoba, a deset ih je ozdravilo, izvijestio je u četvrtak, 4. lipnja 2020. godine Nacionalni stožer Civilne zaštite. Na bolničkom liječenju je 15 osoba, od toga tri na respiratoru. Ukupno je do sada oboljelo 2247, a ozdravilo 2105 osoba. Preminule su 103 osobe.

Četvrtak, 04. lipnja 2020. godine

ZAGREB – Nakon 13 dana uzastopce bez novooboljelih, tijekom protekla 24 sata u Zagrebu je otkrivena jedna osoba koja je zaražena virusom COVID 19. Riječ je o osobi koja je u Hrvatsku doputovala iz SAD-a. Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar provedeno je 80 testiranja, a zbog iznimno povoljne epidemiološke situacije trijažne COVID ambulante Domova zdravlja prestale su sa radom. „Pored kednog importiranog COVID pozitivnog slučaja, epidemiološka situacija u Zagrebu je dobra i pozitivna. COVID ambulante su prestale s radom, uzorkovanja su još uvijek moguća u Domu zdravlja Zagreb – Zapad te u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar“, rekao je  Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo. Podsjetimo, sve informacije vezane uz epidemiju koronavirusa moguće je dobiti pozivom na telefonski broj 0800 9999.

Srijeda, 03. lipnja 2020. godine

ZAGREB – Prema novim podacima gradskog stožera Civilne zaštite, u Zagrebu u protekla 24 sata ponovno nema novih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Kroz trijažne COVID ambulante Domova zdravlja tijekom jučerašnjeg dana prošlo je 13 bolesnika, a svi su bili bez simptoma koronavirusa, rečeno je ove srijede, 3. lipnja 2020. godine na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano je 143 ljudi te već 13 dan nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. „Ostaje još da se osam oboljelih oporavi da Zagreb proglasimo `korona free zonom`. Hvala svima na disciplini i samodisciplini“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Utorak, 02. lipnja 2020. godine

ZAGREB – U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar jučer je testirano 149 osoba od kojih je jedna u samoizolaciji, a jedna upućena na dodatno testiranje, tako da je u gradu Zagrebu ukupno oboljelih 478 od čega je izliječenih 455, te 15 preminulih, a na liječenju je preostalo osam osoba- rečeno je na press konferenciji ovog utorka, 2. lipnja 2020. godine nakon sjednice gradskog Stožera. Kroz trijažne ambulante, koje se ukidaju tijekom ovoga tjedna, jučer je uzeto 22 uzoraka. Što se tiče potresa jučer je preliminarno u Zagrebu pregledano 107 objekata, do sada u tri županije ukupno 22.814, a preostalo je za pregled u Zagrebu 113, te u preostale dvije županije 278.Hitne intervencije uklanjanja oštećenja se nastavljaju, a sada se čiste tramvajski koridori na relaciji Šoštarićeve, Ribnjaka do Mihaljevca, te u užem centru grada. Od potresa do danas uklonjeno je ukupno 19.556 tona građevinskog otpada sa 8.152 lokacije. – Obnovit ćemo Zagreb da bude ljepši neko prije, zajedništvom i radom, te sam uvjeren da ćemo se do 15. lipnja prijaviti za europska sredstva za obnovu grada- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do utorka, 2. lipnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Ponedjeljak, 01. lipnja 2020. godine

VARAŽDIN – U Varaždinskoj više nema niti jedne osobe zaražene koronavirusom. Prvi slučaj zabilježen je u noći s 1. na 2. ožujka, a zadnji slučaj bio je 4. svibnja. Od početka epidemije je samo u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije obavljeno više od 3.300 testiranja na koronavirus, u COVID-19 ambulanti Doma zdravlja obrađeno je više od 2.500 građana, a PU varaždinska je obavila više od 2.500 provjera osoba u mjeri samoizolacije.

ZAGREB – U gradu Zagrebu 11 dana za redom nema novo oboljelih od koronavirusa COVID-19, kroz trijažne ambulante u protekla 24 sata prošle su 52 osobe od kojih je sedmero upućeno na dodatno testiranje- rečeno je na konferenciji za novinare ovog ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine nakon sjednice gradskog Stožera civilne zaštite. U tri dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano je 322 uzoraka, što je od prvog dana rada ukupno više od 13 tisuća uzoraka, najviše u Hrvatskoj. Kako je rekao pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč s današnjim danom prestaje rad trijažnih ambulanti, čiji posao preuzima obiteljska medicina, a testiranja se nastavljaju u Zavodu Andrija Štampar. Zahvalan svima na ovoj dobroj epidemiološkoj slici u gradu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da se konferencije za novinare Stožera nastavljaju do daljnjeg, dok grad ne bude proglašen korona free, a posebno zbog velikih šteta od potresa i do donošenja Zakona o obnovi.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 8 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija 47. je dan za redom bez novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je do sada testirano 887 osoba, a od početka epidemije, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili, priopćio je ovog ponedjeljka, 1. lipnja 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite.

Nedjelja, 31.svibnja 2020. godine

BJELOVAR – NNa području Bjelovarsko-bilogorske županije proteklih 46 dana nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je do sada na koronavirus testirano 876 osoba. Od početka pandemije koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.

KOPRIVNICA –  Na području Koprivničko-križevačke županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a potvrđena su 4 nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije. Ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom porastao je na 73 osobe. Od početka epidemije ukupno su zabilježena 93 oboljenja COVID-19 infekcijom, a trenutno je u populaciji Koprivničko-križevačke županije još sedam osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do nedjelje, 31. svibnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Subota, 30. svibnja 2020. godine

KOPRIVNICA – Potvrđen je jedan novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus. Od početka epidemije ukupno su zabilježena 93 oboljenja. U Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno je 11 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, dok je od početka epidemije ukupno izliječeno 68 osoba.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 45. dan zaredom bez novozaraženih COVIDOM-19, priopćenoje u subotu, 30. svibnja 2020. godine iz Županije. Ukupno je do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus testirano 876 osoba. Od početka pandemije koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do subote, 30.05.2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule. Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici njih 39, u Zaprešiću je 32 pozitivnih, a u Svetoj Nedelji i Dugom selu je koronavirus potvrđen kod 16 bolesnika.

Petak, 29. svibnja 2020. godine

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novooboljelih od virusa COVID-19, a potvrđeno je još pet novih slučajeva izlječenja od ovog virusa, javio je ovog petka, 29. svibnja 2020. godine, županijski Stožer civilne zaštite čime je broj izliječenih osoba od koronavirusa u županiji porastao na 68. U Zagrebu je preminuo muškarac, korisnik koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe, koji je od 18. svibnja 2020. godine imao dva negativna nalaza na koronavirus, no zbog visokog stupnja komorbiditeta i arterijske hipertenzije zadržan je na daljnjem liječenju. U populaciji Koprivničko-križevačke županije još je ukupno 10 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, a od početka epidemije zabilježena su 92 oboljenja virusom COVID-19.

ZAGREB – Prema posljednjim podacima gradskog stožera Civilne zaštite, u Zagrebu u protekla 24 sata ponovno nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze virusom COVID-19. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar tijekom jučerašnjeg dana provedeno je 140 testiranja uzoraka na koronavirus i jednoj osobi je određene samoizolacija jer je bila u kontaktu sa zaraženom osobom izvan granica Hrvatske. Sanacija objekata u središtu grada kojima prijeti urušavanje i dalje traje, a statičari su tijekom jučerašnjeg dana pregledali 149 objekata. Kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, Grad planira financijski pomoći obnovu stambenih objekata do donošenja Zakona o obnovi o kojem će raspravljati tek idući saziv Sabora nakon provedenih parlamentarnih izbora. „Od ponedjeljka će resorni gradski uredi početi s provođenjem ankete među građanima koliko košta popravak određenih oštećenja njihovih domova kako bi im dali novce da poprave svoje kuće dok čekaju Godota, dok čekaju zakon“, rekao je gradonačelnik Bandić.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 29. svibnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 44. je dan za redom bez novozaraženih virusom COVID-19, priopćili su ovog petka, 29. svibnja 2020. godine iz Županije. Tijekom četvrtka, 28. svibnja 2020. godine, testirano je sedam osoba i svi su nalazi negativni, a ukupno su do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus testirane 874 osobe. Od početka pandemije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.

Četvrtak, 28. svibnja 2020. godine

ZAGREB – Prema novim podacima gradskog stožera Civilne zaštite od četvrtka, 28. svibnja 2020. godine ,u Zagrebu u protekla 24 sata ponovno nema novih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Gradski zdravstveni sustav funkcionira optimalno, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano je 227 ljudi, a kroz trijažne COVID ambulante Domova zdravlja tijekom jučerašnjeg dana prošlo je 28 bolesnika, njih šestero je upućeno na dodatna testiranja te nije bilo izrečenih mjera samoizolacije. Ovo je sedmi dan bez novooboljelih od koronavirusa. „Tjedan dana Zagreb je korona-free grad. Još jednom zahvala svim sugrađanima i hitnim službama“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do četvrtka, 28. svibnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke prethodnog dana, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 122 osobe, a četiri su preminule.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je „korona-free“ te nema zaraženih osoba virusom COVID-19, javili su ovog četvrtka, 28. svibnja 2020. godine iz Županije. U protekla 43 dana nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od početka epidemije na koronavirus je ukupno testirana 867 osoba. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih osoba koronavirusom i svi su ozdravili.

Srijeda, 27. svibnja 2020. godine

BRAČAK – Nakon105 dana od prvog pacijenta u izdvojenom odjelu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, koji je primljen 12.veljače, od srijedu, 27. svibnja 2020. godine Krapinsko-zagorska županija je „korona free“ i posljednji je pacijent napustio bolnicu. Objavila je to na press konferenciji dr. Sandra Ljubičić, infektologinja OB Zabok. Veliku zahvalu svima koji su sudjelovali u borbi s koronavirusom uputio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dok je načelnik Stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek upozorio, kako nema mjesta opuštanju i pozvao Zagorce da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera. – Danas smo bez ijednog pozitivnog, ali to ne znači da sutra ne možemo imati novozaraženog – poručuje Ferek Jambrek.

ZAGREB – Novooboljelih od koronavirusa u Zagrebu nema ni u srijedu, 27. svibnja 2020. godine, što je šesti dan za redom da je broj novozaraženih nula. Zdravstveni sustav se reaktivira, rečeno je na redovitoj press konferenciji Stožera Civilne zaštite. Ukupno je u Zagrebu bilo 478 zaraženih osoba, dok je njih 452 izliječeno, što znači da je aktivno zaraženih u Zagrebu 26 osoba.

KOPRIVNICA – Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije, priopćili su iz Strožera Civilne zaštite u srijedu, 27. svibnja 2020. godine. Od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja koronavirusom, a potvrđen je i jedan novi slučaja izlječenja pa je ukupan broj osoba koje su preboljele COVID-19 infekciju porastao na 63. U populaciji Koprivničko-križevačke županije je još ukupno 15 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do srijede, 27. svibnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija i nakon jučerašnjih, utorak, 26. svibnja 2020. godine, 13 testiranih osoba, i dalje je „korona-free“ županija. Svi jučerašnji nalazi su negativni, a u protekla 42 dana na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu, 27. svibnja 2020. godine iz Županije.

loading