Skip to content

Stožeri civilne zaštite: obavijesti, podaci i informacije na temu koronavirusa

Posted in Covid-19

U protekla 24 sata zabilježeno je 208 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 961, priopćeno je iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite u petak, 14. kolovoza 2020. godine. Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 1.249 osoba.

Petak,14. kolovoza 2020. godine

ZAGREB – U protekla 24 sata u gradu Zagrebu evidentirano je 50 novo oboljelih COVIDOM-19, te je u Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano 390 osoba od kojih je 132 upućeno u samoizolaciju, rečeno je na konferenciji za novinare ovog petka, 14. kolovoza 2020. godine nakon sjednice gradskog Stožera civilne zaštite. U COVID ambulantama domova zdravlja obrađeno je 174 osoba od kojih je 57 upućeno na dodatno testiranje te je 14 upućeno u samoizolaciju. Najveći broj , njih 28 ponovno je zaraženo zbog rizičnog ponašanja na godišnjem odmoru, 12 su kontakti ranije oboljelih, šestero ima negativnu epidemiološku anamnezu, dok su troje došli iz BiH. – Stanje u gradu Zagrebu nije alarmantno i za sada je pod kontrolom, no apelira se na sve, posebice mlade da ograniče broj kontakata te poštuju sve epidemiološke mjere – istaknula je zamjenica ravnatelja Zavoda dr. Sandra Šikić.

ZAGREB – U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe izliječene, izvijestili su ovog petka, 14. kolovoza 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 50 slučajeva, do sada je ukupno izliječeno 227 osoba, a 11 ih je preminulo.

VARAŽDIN – U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su ovog petka, 14. kolovoza 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Radi se o mladoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom, a liječi se kod kuće. U istom razdoblju oporavile su se tri osobe, pa je tako u županiji sada 14 aktivnih slučajeva zaraze, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a 11 ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 78 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno su 34 osobe.

ČAKOVEC – Stožer civilne zaštite Međimurske županije obavještava ovog petka, 14. kolovoza 2020. godine, javnost kako u proteklih 24 sata nema novooboljelih virusom COVID 19. Nakon što su jučer evidentirane nove oboljele osobe, epidemiološki izvidi su u tijeku, bliski kontakti oboljelih osoba su u samoizolaciji i pod epidemiološkim nadzorom. Do sada je ukupno uzeto 2492, a danas 42 uzorka.

KRAPINA – U protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba koronavirusom sa područja Krapinsko-zagorske županije, izvijestili su ovog petka, 14. kolovoza 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze sa područja županije je sedam. U protekla 24 sata na analizu je poslano 18 uzoraka i svi su negativni.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji deveti dan za redom nema novozaraženih COVIDOM-19, priopćili su ovog petka, 14. kolovoza 2020. godine iz Županije. Tijekom četvrtka, 13. kolovoza testirano je 18 osoba i svi su nalazi negativni. Trenutno su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dva aktivna slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 16 osoba.

KOPRIVNICA – Novooboljelih od koronavirusa nema u Koprivničko-križevačkoj županiji, izvijestio je ovog petka, 14.kolovoza 2020. godine, županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 35 uzoraka i svi su negativni. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je jedna osoba s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, koja se liječi kod kuće te ima blage simptome.

Četvrtak, 13.kolovoza 2020.godine

ZAGREB – U gradu Zagrebu u roku od 24 sata zabilježene su 41 novo zaražene osobe COVID-19- rečeno je nakon sjednice gradskog Stožera civilne zaštite ovog četvrtka, 13. kolovoza 2020. godine. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u protekla 24 sata testirana je 391 osoba, 41 su novo zaraženi, 136 upućeno u samoizolaciju, tako da je u Zagrebu sada ukupno aktivno oboljelih 236 te je 500 osoba u samoizolaciji- rekla je zamjenica ravnatelja Zavoda dr. Sandra Šikić. U COVID ambulantama domova zdravlja obrađeno je 120 osoba od kojih je 71 upućena na dodatna testiranja, a osmero je u samoizolaciji. Od novo zaraženih većina, njih 24 je zbog rizičnog ponašanja na godišnjem odmoru, 11 su kontakti prethodno oboljelih, a za četvero je negativna epidemiološka slika.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj su županiji u posljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je ovog četvrtka, 13. kolovoza 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite. Sve tri osobe blisku su obiteljski kontakti prethodno zaražene osobe, srednje životne dobi i bez simptoma te će se liječiti kod kuće. Trenutno je u Varaždinskoj županiji 16 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom: tri su osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a 13 ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa dok je pod mjerom samoizolacije 27 osoba.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do ovog četvrtka, 13. kolovoza 2020. godine evidentirano je 278 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o šest osoba više, a u istom je razdoblju i pet osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 43 slučaja, do sada su ukupno izliječene 224 osobe, a 11 ih je preminulo.

ČAKOVEC – U Međimurskoj županiji u posljednjih 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva oboljelih od COVID 19 virusa, priopćeno je iz Stožera Civilne zaštite u četvrtak, 13. kolovoza 2020. godine. Od toga, jedna oboljela osoba boravila na ljetovanju u Vodicama koje je prema jučerašnjem izvješću nacionalnog Stožera civilne zaštite evidentirano kao novo žarište, a tri osobe bliski su kontakti spomenute osobe. Peta pozitivna osoba nije bila u kontaktu s prethodno spomenutim slučajevima te nije povezana s Međimurskom županijom, već samo ima prebivalište u Međimurskoj županiji, a boravište u drugoj županiji.

KRAPINA – U protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba sa područja Krapinsko – zagorske županije, iz Gornje Stubice, priopćili su iz Stožera Civilne zaštite u četvrtak, 13. kolovoza 2020. godine. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom sa područja Krapinsko – zagorske županije je sedam.

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je ovog četvrtka, 13. kolovoza 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite. Svih 28 testiranih uzoraka izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno, a u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno je aktivan jedan slučaj zaraze.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novozaraženih koronavirusom, priopćio je ovog četvrtak, 13. kolovoza 2020. godine, županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom srijede, 12.kolovoza 2020. godine, testirane se 33 osobe: za 30 osoba stigli su negativni nalazi, a tri se nalaza još očekuju. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno su dva aktivna slučaja zaraze COVIDOM-19, budući da se jedna osoba u protekla 24 sata oporavila. U samoizolaciji je 15 osoba.

Srijeda, 12.kolovoza 2020. godine

ZAGREB – U gradu Zagrebu 29 je novo zaraženih COVIDOM-19, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u proteklih 24 sata testirano je 348 osoba od kojih je 77 upućeno u samoizolaciju- rečeno je na press konferenciji ove srijede, 12. kolovoza 2020. godine nakon 124. sjednice gradskog Stožera civilne zaštite. Osam osoba više od jučer se oporavilo, a od 29 novooboljelih čak 15 osoba je zaraženo zbog rizičnog ponašanja na godišnjem odmoru, šestero je bilo u kontaktu s prethodno oboljelima, a osmero ima negativnu epidemiološku anamnezu- rekla je zamjenica ravnatelja Zavoda dr. Sandra Šikić te ponovno apelirala na odgovorno ponašanje, socijalnu distancu, nošenje zaštitnih maski te dezinfekciju ruku.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području ove županije do ove srijede, 12. kolovoza 2020. godine u 11 sati su evidentirane 272 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o sedam osoba više, a tri su osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 42 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 219 osoba, a 11 ih je preminulo.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj su županiji u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je ove srijede, 12. kolovoza 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite. Troje su bliski obiteljski kontakti pacijentice otkrivene u nedjelju, srednje su životne dobi i bez simptoma. Četvrta oboljela osoba je mlađi muškarac, blage kliničke slike, koji je svoju izloženost ostvario u Zagrebu gdje i radi. Sve novooboljele osobe liječe se kod kuće. U protekla 24 sata jedna je pozitivna osoba otpuštena iz varaždinske Opće bolnice na kućno liječenje. Trenutno je u Varaždinskoj županiji 13 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin dok ih je 10 izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom. U samoizolaciji je trenutno 35 osoba.

ČAKOVEC – U Međimurskoj  županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa te su nalazi svih jučer uzetih uzoraka u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije negativni, izvijestili su ovu srijedu, 12. kolovoza 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Trenutno je 49 uzoraka u obradi, a do sada je uzeto ukupno 2419 uzoraka.

KRAPINA – U protekla 24 sata sa područja Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba iz Zaboka, izvijestili su ove srijede, 12. kolovoza 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom sa područja županije je osam. U protekla 24 sata na analizu je poslano 76  uzoraka, a za 32 čekaju rezultati.

KOPRIVNICA – Novih slučajeva zaraze koronavirusom nema u Koprivničko-križevačkoj županiji, priopćio je ove srijede, 12. kolovoza 2020. godine, županijski Stožer civilne zaštite. Svih 38 testiranih uzoraka izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Trenutno je u Koprivničko-križevačkoj županiji jedan slučaj zaraze koronavirusom. Županijski Stožer civilne zaštite, s obzirom da se tijekom vikenda očekuju veća okupljanja povodom proslave blagdana Velike Gospe, podsjeća na preporuke HZJZ vezane uz vjerska okupljanja te apelira na sve vjernike da se ponašaju odgovorno  i savjesno, održavaju higijenski standard i distancu, te nose zaštitne maske.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja niz dana bez novozaraženih koronavirusom, priopćili su ove srijede, 12. kolovoza 2020. godine iz Županije. U protekla 24 sata na koronavirus je testirano 25 osoba: 23 nalaza su negativna, dok se još dva nalaza očekuju. Trenutno su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri osobe zaražene ovim virusom, a u samoizolaciji je 16 osoba.

Utorak, 11. kolovoza 2020. godine

ZAGREB – U gradu Zagrebu u protekla 24 sata novooboljelih koronavirusom je 17 osoba od kojih je najveći broj, njih 14 povezano s boravkom na obali odnosno godišnjim odmorima i to mlađih osoba koje se povezuju s noćnim klubovima u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu, rečeno je nakon sjednice gradskog Stožera civilne zaštite ovog utorka, 11. kolovoza 2020. godine. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u roku od 24 sata testirano je 449 osoba od kojih je 46 upućeno u samoizolaciju, dok je COVID ambulantama uzeto 179 uzoraka od čega je 116 osoba upućeno na dodatno testiranje, a 13 osoba u samoizolaciju. – Svakodnevno redovito izvještavamo o oboljelima u roku od 24 sata u gradu Zagrebu, tako da su dosadašnje današnje informacije u medijima netočne, a što se tiče rada noćnih klubova apeliramo na lokalne stožere da vode brigu o njihovom radu te pozivamo sve građane na odgovorno ponašanje- rekla je dr. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

ČAKOVEC – Strani državljanin na privremenom radu u Republici Hrvatskoj s prijavljenim boravištem u Međimurskoj županiji pozitivan je na COVID 19 virus, priopćio je u utorak, 11. kolovoza 2020. godine Stožer Civilne zaštite. Riječ je o državljanu Sjeverne Makedonije na privremenom radu u Republici Hrvatskoj s boravištem prijavljenim u Međimurskoj županiji.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do utorka, 11. kolovza 2020. godine evidentirano je 265 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od prethodnog dana radi se o dvije osobe više, a dvije osobe su i izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 38 slučaja.

KRAPINA – U protekla 24 sata sa područja Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba koja se nalazi u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je ovog utorka, 11. kolovoza 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom sa područja županije je sedam. U protekla 24 sata na analizu su poslana 82 uzorka, od kojih je 38 negativno, dok se za 44 čekaju rezultati nalaza.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijem muškarcu koji je zbog teške kliničke slike u varaždinskoj Općoj bolnici, izvijestio je u utorak, 11. kolovoza 2020. godine stožer Civilne zaštite. Kao mogući izvor zaraze smatra se svadba u Slavoniji na kojoj su ukućani bili krajem srpnja. Ostali ukućani, koji navode da su imali minimalne respiratorne simptome, također će biti testirani. Trenutno u Varaždinskoj županiji ima devet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom – četiri osobe smještene su u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno je 29 osoba, navodi se u priopćenju.

KOPRIVNICA – Nakon 15 dana bez koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen jedan novi slučaj bolesti COVID-19, izvijestili su ovog utorka, 11. kolovoza 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Riječ je o pacijentu, kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus s križevačkog područja, koji je nakon epidemiološke obrade upućen na kućno liječenje.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata testirano je 55 osoba i svi su nalazi negativni, priopćili su ovog utorka, 11. kolovoza 2020. godine, iz županijskog Stožera civilne zaštite. Trenutno su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 21 osoba.

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. godine

ZAGREB – U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar testirano je 226 osoba od kojih je 17 novooboljelih koronavirusom, a 54 osobe su u samoizolaciji- rečeno je ovog ponedjeljka, 10. kolovoza 2020. godine na konferenciji za novinare nakon 122. sjednice Stožera civilne zaštite grada Zagreba. Na području Zagreba ukupno je 171 oboljela osoba, u samoizolaciji ih je 366, a do sada je u Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar ukupno obavljeno 31.233 testiranja. – Od novooboljelih čak desetero je povezano s godišnjim odmorom na obali, i to na području Makarske, Vodica i Paga, petero su kontakti ranije oboljelih, a za dvoje je nepoznata epidemiološka anamneza – rekla je zamjenica ravnatelja Zavoda dr. Sandra Šikić istaknuvši kako je odgovorno ponašanje preduvjet manje zaraženih osoba.

VARAŽDIN – U Varaždinskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja je testirana preventivno prilikom prijema na kirurški odjel varaždinske Opće bolnice, zbog čega je u samoizolaciji nekoliko liječnika i medicinskih sestara, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite u ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. godine. Trenutno je u Varaždinskoj županiji osam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri su osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa.

ČAKOVEC – Prema Izvješću Stožera civilne zaštite Međimurske županije 10.kolovoza 2020.godine, Međimurje je i dalje bez oboljelih i novoboljelih od COVID 19 virusa. Svi jučer uzeti uzorci u ZZJZ Međimurske županije su negativni. Danas je uzeto 33, a do sada ukupno 2324 uzorka. Epidemiološka situacija u Međimurju je i dalje iznimno povoljna.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do ponedjeljka, 10. kolovoza 2020. godine evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od prethodnog dana radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba izliječena. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučaja.

BJELOVAR – Peti je dan za redom kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom, priopćeno je iz Županije u ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. godine . Trenutno je pet osoba zaraženih COVIDOM-19, a 26 osoba je u samoizolaciji.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba, priopćeno je iz Stožera Civilne zaštite u ponedjelkjak, 10. kolovoza 2020. godine. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 10. U protekla 24 sata na analizu je poslano 27 uzoraka i rezultati nalaza za sve su negativni.

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. godine priopćio, kako nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, niti osoba pod epidemiološkom mjerom samoizolacije. Koprivničko-križevačka županija petnaesti je dan za redom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Nedjelja, 9. kolovoza 2020. godine

KOPRIVNICA – Bez novih slučajeva zaraze koronavirusom je i Koprivničko-križevačka županija, priopćio je ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite te izvijestio kako je svih 53 testiranih uzoraka u protekla 24 sata izuzeta iz opće populacije negativno. Tako je Koprivničko-križevačka županija 14. dan za redom bez novih slučajeva zaraze i nema aktivnih slučajeva zaraze, dok su u samoizolaciji još dvije osobe. Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zaprimio je informaciju o slučaju aktivnog pozitiviteta na koronavirus osobe koja ima prijavljeno prebivalište na području županije, a već duže vrijeme živi i radi na području Splitsko-dalmatinske županije gdje ima prijavljeno boravište te se tamo, nakon pozitivnog nalaza na koronavirus, i liječi.

KRAPINA – U Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih od COVID-19, izvijestio je ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine, županijski Stožer civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji je 10.

ZAGREB – U Zagrebačkoj su županiji u posljednja 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine, županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je na području Zagrebačke županije aktivnih 39 slučajeva.

VARAŽDIN – U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novih oboljenja COVID-19, priopćio je ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine županijski Stožer civilne zaštite. No zbog prijavljenog mjesta prebivališta, pripisuje se jedan novo slučaj oboljenja osobe koja živi i radi u Primorsko-goranskoj županiji te se tamo i liječi. U protekla 24 sata još se jedna osoba oporavila od koronavirusa te je sada u Varaždinskoj županiji aktivno sedam slučajeva: dvije su osobe na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a pet ih se liječi kod kuće. U samoizolaciji su 22 osobe, sve kontakti zaraženih osoba.

ČAKOVEC – Novih slučajeva zaraze koronavirusom nema ni ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine u Međimurskoj županiji. Svi uzeti uzorci u subotu, 8. kolovoza 2020. godine i danas, u nedjelju, 9. kolovoza 2020. godine u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije su negativni. Do sada je uzeto 2.291 uzorak, a epidemiološka situacija i dalje je u Međimurju iznimno povoljna, stoga županijski Stožer civilne zaštite poziva građane da i dalje dosljedno poštuju sve propisane mjere HZJZ.

ZAGREB – Tijekom protekla 24 sata, u Zagrebu je zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva trenutno je 174, a u samoizolaciji je 33 osoba, izvijestio je ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus: 18 ih je bilo pozitivno, a za 37 osoba određena je mjera samoizolacije. Pet je novooboljelih osoba trenutno negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih, jedna novooboljela osoba došla je iz Njemačke, a jedna iz SAD-a. Kod tri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu tijekom godišnjeg odmora. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javili su ove nedjelje, 9. kolovoza 2020. godine, iz županije. Tijekom subote, 8. kolovoza 2020. godine testirano je 39 osoba i svi su nalazi negativni. Trenutno je u Bjelovarskoj-bilogorskoj županiji zaraženo pet osoba ovim virusom, a u protekla 24 sata tri su se osobe oporavile. U samoizolaciji je 27 osoba.

 

loading