Skip to content

Stožeri civilne zaštite: obavijesti, podaci i informacije na temu koronavirusa

Posted in Covid-19

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu, 27. svibnja 2020. godine Nacionalni stožer civilne zaštite. Potvrđeno je ukupno 2244 osoba zaraženih koronavirusom, a već treći dan zaredom nemamo novooboljelih osoba. Na bolničkom liječenju je 38 osoba, od toga ih je na respiratoru šest. Ozdravila je još jedna osoba u 24 sata, te je ukupan broj ozdravljelih 2047, a broj umrlih je i dalje 101.

Srijeda, 27. svibnja 2020. godine

BRAČAK – Nakon105 dana od prvog pacijenta u izdvojenom odjelu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, koji je primljen 12.veljače, od srijedu, 27. svibnja 2020. godine Krapinsko-zagorska županija je „korona free“ i posljednji je pacijent napustio bolnicu. Objavila je to na press konferenciji dr. Sandra Ljubičić, infektologinja OB Zabok. Veliku zahvalu svima koji su sudjelovali u borbi s koronavirusom uputio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dok je načelnik Stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek upozorio, kako nema mjesta opuštanju i pozvao Zagorce da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera. – Danas smo bez ijednog pozitivnog, ali to ne znači da sutra ne možemo imati novozaraženog – poručuje Ferek Jambrek.

ZAGREB – Novooboljelih od koronavirusa u Zagrebu nema ni u srijedu, 27. svibnja 2020. godine, što je šesti dan za redom da je broj novozaraženih nula. Zdravstveni sustav se reaktivira, rečeno je na redovitoj press konferenciji Stožera Civilne zaštite. Ukupno je u Zagrebu bilo 478 zaraženih osoba, dok je njih 452 izliječeno, što znači da je aktivno zaraženih u Zagrebu 26 osoba.

KOPRIVNICA – Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije, priopćili su iz Strožera Civilne zaštite u srijedu, 27. svibnja 2020. godine. Od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja koronavirusom, a potvrđen je i jedan novi slučaja izlječenja pa je ukupan broj osoba koje su preboljele COVID-19 infekciju porastao na 63. U populaciji Koprivničko-križevačke županije je još ukupno 15 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus.

ZAGREB – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do srijede, 27. svibnja 2020. godine evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija i nakon jučerašnjih, utorak, 26. svibnja 2020. godine, 13 testiranih osoba, i dalje je „korona-free“ županija. Svi jučerašnji nalazi su negativni, a u protekla 42 dana na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu, 27. svibnja 2020. godine iz Županije.

loading