Skip to content

Stožeri civilne zaštite: obavijesti, podaci i informacije na temu koronavirusa

Posted in Covid-19

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj 930, priopćili su ovog utorka, 7. srpnja 2020. godine iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, a pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 866 osoba.

Utorak, 7. srpnja 2020.

ZAGREB – U protekla 24 sata u  Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar odrađeno je 351 testiranje i zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kroz trijažne COVID ambulante zagrebačkih domova zdravlja prošlo je 219 ljudi, mjera samoizolaciji određena je za 104 osoba, a na dodatna testiranja upućeno je 76 ljudi, rečeno je ovog utorka, 7. srpnja 2020. godine na konferenciji gradskog Stožera civilne zaštite.  – Od 13 novooboljelih, jedna osoba je stranac iz Švicarske, sedmero su kontakti prije zaraženih, a za pet nije poznato gdje su se zarazili što ide u prilog intenziviranju lokalne transmisije – naglasila je Vanja Tešić, voditeljica Službe za epidemiologiju zagrebačkog zavoda za javno zdravstvo.

KRAPINA – Na području Krapinsko – zagorske županije sa današnjim danom evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, javljaju ovog utorka, 7. srpnja 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije je pet, a u proteklih 24 sata testirano je 39 osoba, od kojih je 37 negativno, jedna je pozitivna i za jednu se čekaju rezultati. Sa današnjim danom, dosad je ukupno testirano 3229 osoba.

Ponedjeljak, 6. srpnja 2020.

VARAŽDIN – U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, javljaju ovog ponedjeljka, 6. srpnja 2020. godine iz županijskog Stožera civilne zaštite. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina koja ne pokazuje nikakve simptome, a radi se o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe, također s područja Varaždinske županije. Nakon što su mapirani svi kontakti zaraženih osoba, pod mjerom samoizolacije u Varaždinskoj županiji trenutno vodimo ukupno 26 osoba. Provjere poštivanja mjere provode se kontinuirano od strane službenika Policijske uprave Varaždinske.

ZAGREB – U Zagrebu je od petka do nedjelje, od 03. do 05. srpnja, provedeno 863 testiranja i zaraza koronavirusom je utvrđena kod 75 osoba. Kroz COVID ambulatne domova zdravlja u petak i dane vikenda prošlo je 619 ljudi. Kako je rečeno u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. godine, nakon gradskog stožera Civilne zaštite, mjera samoizolacije je određena za 414 ljudi kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom ili su bili u kontaktu s COVID pozitivnim osobama. „Ono što je važno istaknuti je to da zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno novim epidemiološkim uvjetima“, rekao je Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo.

Nedjelja, 5. srpnja 2020.

ZAGREB – U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 328 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 25 novozaraženih osoba, priopćeno je u nedjelju 5. srpnja iz NZJZ-a. Četrnaestoro novooboljelih osoba čine kontakti ranije oboljelih, dvije novooboljele osobe povezane su s boravkom u noćnim klubovima, a za devet novooboljelih nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze. Zbog 25 novozaraženih za 126 osoba određena je mjera samoizolacije. Trenutno je u Gradu Zagreba 347 aktivnih slučajeva i 1516 aktivnih samoizolacija, izvijestili su iz NZJZ. Dr. Andrija Štampar“.

loading