Skip to content

Strahinjčica u trgovačkom lancu Studenac

Posted in Vijesti

OMIŠ – Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, preuzeo je trgovine Strahinjčica, koji se sastoji od 47 maloprodajnih objekata na području Hrvatskog zagorja i okolice te zapošljava gotovo 200 zaposlenika. Također, lanac se može pohvaliti i tradicijom koja seže od daleke 1947. godine.

Novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta kojeg kompanija ostvaruje posljednjih godina, a nakon prošlogodišnjih akvizicija, među kojima se ističe preuzimanje dubrovačkog lanca Pemo d.o.o. i kutinske Lonije, Studenac je otvorio svoja vrata i kupcima Krapinsko-zagorske županije sa čak 33 prodavaonice te učvrstio svoje pozicije u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji s 11, odnosno dvije prodavaonice te gradu Zagrebu koji je ovom akvizicijom dobio dodatnu Studenac prodavaonicu. Ovim preuzimanjem Studenac je potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih 1136 zajedno s akviziranim prodavaonicama.

–  Danas smo dovršili proces prodaje Strahinjčice kojim ona svoje poslovanje  nastavlja  u sasvim  novom obliku. Koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina, kao i našim zaposlenicima s kojima smo zajedno gradili Strahinjčicu u desetljećima iza nas. Vjerujem da će pridruživanje Studencu donijeti nove ideje i osigurati daljnji rast i jačanje tržišnog udjela kompanije unutar naše regije, ovom prilikom izjavio je Miljenko Goluban, dosadašnji vlasnik Strahinjčice.

loading