Skip to content

Štruklijada, Sajam i izložba zagorskih vina i Festival Igrajte nam mužikaši od petka do nedjelje na Bedekovčanskim jezerima

Posted in Vijesti

BEDEKOVČINA – Tradicionalne manifestacije; Štruklijada, Sajam i izložba zagorskih vina i Festival Igrajte nam mužikaši, koje će biti održane od petka, 2. do nedjelje, 4. lipnja 2023. godine, na Bedekovčanskim jezerima, najavljene su na konferenciji za medije, u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine.

– Sajam i izložba zagorskih vina ove će godine doživjeti svoje 55. izdanje, a interes vinara i ove je godine bio vrlo dobar, te su za ocjenjivanje pristigla 134 uzorka vina iz čitavog Hrvatskog zagorja, rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić. Sajam vina počinje u petak, 2. lipnja 2023. godine, u 17,00 sati, a na prostoru Bedekovčanskih jezera kroz sva tri dana sajma bit će devet vinara koji će posjetiteljima nuditi svoja vina.

– Štruklijada će ove godine biti održana 14. put, a u natjecanju u pripremi štrukli okušat će se 13 prijavljenih, rekla je voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. – Otvorenje Štruklijade je u subotu, 3. lipnja 2023. godine, u 15,00 sati, u 16,30 slijedi gastro show, a u 19,00 sati je i službeno proglašenje pobjednika, a svi koji dođu na popularne bedekovčanske Bajere, sva tri dana moći će uživati u vrućim štruklima, naglasila je Sanja Škrinjar.

Festival ”Igrajte nam mužikaši”, koji je na rasporedu u nedjelju, 04. lipnja 2023. godine, od 17,00 sati najavio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban. – Za izvođenje na festivalu izabrano je 14 pjesama, koje će izvesti renomirani izvođači ovoga podneblja, tako da vjerujem da će svatko naći za sebe nešto u tri dana, jer imamo najbolja vina, najbolje štrukle i najbolju zagorsku mužiku, zaključio je Ban, dodavši da se Općina Bedekovčina pobrinula i za čitav niz popratnih događanja.

Da će Bajeri u petak, subotu i nedjelju biti, ne samo središte Krapinsko-zagorske županije, nego i sjeverozapadne Hrvatske, zajedno sa gradom Zagrebom, a i šire, najavio je župan Željko Kolar, dodavši da se to s pravom može reći s obzirom na velike najave turista koji ciljano dolaze na ove manifestacije. – Pet velikih zlata, 42 zlata, 68 srebra, 15 bronci i dva priznanja na 134 uzorka vina, i više su nego dobra pozivnica za svakog ljubitelja vina da dođe, a što se tiče Štruklijade, pripremljeno je više od deset tisuća štrukli, rekao je Kolar, dodavši kako vjeruje i da će se za Festival ”Igrajte nam mužikaši”, kao i inače, tražiti stolac više.

loading