Skip to content

Studenti medicine iz Rijeke na praksi u Županijskoj bolnici Čakovec

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Županijska bolnica Čakovec ima status znanstveno-nastavne baze, zahvaljujući kojem je uspostavljena suradnja s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, a dvadeset dvoje studenata 6. godine medicine imat će priliku u ovoj akademskoj godini obavljati stručnu praksu u Međimurskoj županiji.

Prva grupa studenata, koji će u Županijskoj bolnici Čakovec provoditi stručne vježbe iz kolegija Simulacija kliničkih vještina, predstavljena je na konferenciji za medije održanoj u utorak, 25. siječnja 2022. godine u Čakovcu. Radi se o studentima iz Međimurske, ali i Zadarske županije. Ovime se studenti Medicinskog fakulteta kvalitetno pripremaju za tržište rada, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i naglasio kako se time potvrđuje vrhunska kvaliteta bolnice koja i u jeku pandemije radi na svojim razvojnim iskoracima. U ime studenata Županijskoj bolnici Čakovec te Međimurskoj županiji, koja pokriva dio troškova smještaja te prehrane studenata za vrijeme stručne prakse, zahvalio je Domagoj Lakuš.

Biti nastavna baza jednom fakultetu i Sveučilištu velika je stvar za našu bolnicu, ali i cijeli naš zdravstveni sustav te se nadam da će neki od studenata, po završetku školovanja, svoju karijeru razvijati upravo u Međimurju, rekao je župan Matija Posavec. Atraktivnosti međimurskog zdravstva zasigurno pridonose i konstantna ulaganja, napomenuo je Posavec i podsjetio kako je u tijeku energetska obnova preostalih objekata Županijske bolnice Čakovec, završava realizacija projekta dječje i abdominalne kirurgije, a sve to u godini kada se obilježava 100. obljetnica početka rada Županijske bolnice Čakovec, u bivšoj Feštetićevoj zgradi koja bi ubrzo trebala postati Centar palijativne skrbi.

loading