Skip to content

Šumska jagoda i drvene igračke

Posted in Korijeni

U dječji vrtić Šumska jagoda u Zagrebu, sudionici odgojno-obrazovnog projekta Dajmo djeci korijene i krila, Radija Kaj i Etnografskog muzeja, stigli su u srijedu 18. listopada 2017. godine. Dječji vrtić Šumska jagoda je 91. po redu u kojega je, širom Hrvatske, s poklonima, tradicijskim drvenim igračkama iz Marije Bistrice, paketima crtaćeg pribora Narodnih novina i predstavom za djecu stigao projekt Dajmo djeci korijene i krila, autorice Mirjane Drobina. Paket igračaka je predstavnica Gradskog ureda za prosvjetu, kulturu i sport Heda Šlogar uručila ravnateljici vrtića Nives Benčić.

Uručenjem tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, nastavljen je hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima, zahvaljujući projektu Dajmo djeci korijene i krila, upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu

Do sada je projektom obuhvaćeno 90 vrtića širom Hrvatske, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, projekt trajno podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf, te jedinice lokalne samouprave na svom području. Podjelu drvenih igračaka u Zagrebu omogućio je Grad Zagreb.

loading