Skip to content

Sve je spremno za 58. Porcijunkulovo u Čakovcu

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Sve je spremno za 58. Porcijunkulovo, manifestaciju koja će se održati od 29. srpnja do 2. kolovoza 2022. godine, u Čakovcu. Program manifestacije, koja će se ove godine održati u punom obimu, predstavljen je u utorak, 19. srpnja 2022. godine. Svjetovni program Porcijunkulovog donosi predstavljanje više od 150 izlagača, 24 koncerata na četiri pozornice, ulicu kišobrana s tri tisuće instalacija, dječju zonu uz južne bedeme Starog grada u Čakovcu, foto kutak na Trgu Republike uz umjetničku instalaciju Nikole Vudraga te niz drugih sadržaja, najavljuje direktor Turističke zajednice grada Čakovca Filip Forvat.

– Porcijunkulovo je danas jedan od naših najvažnijih zabavno-turističkih proizvoda, koji privlači ljude iz šire regije pa smo uložili puno napora kako bi se predstaviti u najboljem svjetlu, rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te naglasila kako manifestacija zadržava sve ono po čemu je Porcijunkulovo prepoznatljivo, a novostima se želi obogatiti i osvježiti program te postaviti smjer u kojem će se događaj u nadolazećem vremenu razvijati.

Vjerski dio programa počinje trodnevnicom u nedjelju, 30. srpnja 2022. godine. Na sam blagdan Gospe od Anđela, u utorak, 2. kolovoza 2022. godine, bit će služene svete mise dok je središnje euharistijsko slavlje u 10,00 sati, a predvodit će ga generalni vikar Varaždinske biskupije Antun Perčić. Misa na slovenskom i mađarskom jeziku je u 11,45 sati, kaže gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Grubišić i podsjeća kako je ovo vjernicima prigoda da zatraže porcijunkulski oprost.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading