Skip to content

Svečana sjednica Županijske skupštine uz Dan Varaždinske županije

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Svečana sjednica Županijske skupštine, povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije, u četvrtak, 7. rujna 2023. godine, održana je u Gradskoj sportskoj dvorani Arena u Varaždinu. Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Vilija Beroša, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, sjednici su nazočili brojni uglednici, saborski zastupnici, župani, predstavnici gospodarskog, kulturnog, obrazovnog i javnog života. Sve su to područja života u koja se ulagalo u proteklom periodu kao nikada ranije, istaknuo je župan Varaždinske  županije Anđelko Stričak.

– Nikada toliko investicija u obrazovanju, zdravstvu te komunalnoj infrastrukturi, a sve zahvaljujući jednoj vertikali od lokalne razine, vas koji predlažete, preko županijske razine do Vlade, koja nikada, kao sada, nije posvećivala svoj rad razvoju Varaždinske županije i sjevera Hrvatske, rekao je župan Anđelko Stričak. Takva podrška očekuje se i u budućnosti, kada će glavni izazovi biti umjetna inteligencija, održivi razvoj, zaštita okoliša, ali i migracije, dodao je župan Stričak, podsjetivši kako na području Varaždinske županije ima 69 tisuća radnih mjesta te više od 16 tisuća pravnih subjekata koji imaju značajne potrebe za radnom snagom, koja se već sada nalazi u stranim radnicima.

– Ono što mi je posebno drago je što Vlada RH sudjeluje u vašim uspjesima. Sudjeluje svojim angažmanom, prije svega političkom voljom  da ravnomjerno razvijamo sve hrvatske krajeve, da ovaj trenutak četvrtog desetljeća Hrvatske slobode i demokracije, s riješenim svim ključnim nacionalnim pitanjima, iskoristimo svi zajedno na najbolji mogući način koji će povećati životni standard naših sugrađanima i koji će pridonijeti realizaciji brojnih strateških projekata, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković te dodao: – Da bi unaprijedili suradnju Vlade te lokalne i regionalne samouprave, mi smo u saborsku proceduru poslali devet zakona iz novog kruga porezne reforme, koji idu u prilog jačanju autonomije na lokalnoj razini koja će, uz dio političke odgovornosti, imati izravan utjecaj na rast plaća, naglasio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Svečana sjednica bila je prilika i za dodjelu nagrada ovogodišnjim laureatima. Nagradu za životno djelo primio je Ranko Stare, Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu Atletski klub Sloboda, Dražen Filipović i DVD Novi Marof, Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Davor Bobić i Prva gimnazija Varaždin. Nagradu je dobio i najbolji učenik Emanuel Tukač dok su nagrade župana dobili Zlatko Peharda, Tomo Rešetar, Domagoj Sever, OPG Pocedulić, Ivica Kolarić i Nina Begičević Ređep.

loading