Skip to content

Svečano obilježen Dan grada Krapine

Posted in Vijesti

KRAPINA – Dan grada Krapine obilježen je prigodnom svečanošću u utorak, 6. prosinca 2022. godine, na blagdan njegovog zaštitnika, svetog Nikole biskupa. 829. rođendan kolijevke kajkavske kulture proslavljen je u nazočnosti brojnih gostiju, od kojih su, kako je rekao gradonačelnik Zoran Gregurović, mnogi zadužili ovaj grad i doprinijeli njegovom razvoju. Ova je godina bila zahtjevna, no mnogo toga je napravljeno, naglasio je gradonačelnik Gregurović. – Sportski centar u Podgori počeo je dobivati jedno novo i modernije lice, a uređen je i Perivoj Janka Draškovića gdje je i centralno spomen obilježje stradalim zagorskim braniteljima iz Domovinskog rata. Puno se radilo na razvoju komunalne infrastrukture te se primiču kraju iznimno zahtjevni radovi na obnovi podzemne infrastrukture u naselju Šabac, a pred otvorenjem je druga faza Spojne ceste od Zaboka prema Krapini. U 2023. godini kreće izgradnja kružnog toka kod Ruke, u tijeku je sanacija odlagališta otpada Gorjak, nove hale niču u poduzetničkoj zoni, što i ne čudi jer je Krapina Grad bez prireza, a drugi gradski porezi su ili ukinuti ili među najnižima u RH, dodaje Gregurović uz napomenu da će se u narednom razdoblju, zahvaljujući sredstvima iz ITU mehanizma moći realizirati brojni značajni projekti.

Krapinčanima je čestitke povodom Dana grada, u ime prisutnih načelnika i gradonačelnika, uputio gradonačelnik Grada Zaprešića i predsjednik Udruge gradova RH, Željko Turk. – Grad Krapina je uspješan grad gdje se realiziraju brojni projekti, no da bi do krajnjeg rezultata došlo potrebno je imati viziju i znati kako je realizirati i na tome vam iskreno čestitam, poručio je Turk.

Da je suradnja između Grada Krapine i Krapinsko-zagorske županije vrlo dobra, te da se neki strateški projekti rade u sinergiji, rekao je župan Željko Kolar. – Projekti koji se realiziraju u Krapini doprinos su razvoju čitave Krapinsko-zagorske županije. Krapina je većim dijelom ogledalo same županije i veselimo se stoga svakom projektu, ističe župan Kolar uz napomenu da će Županija i ubuduće biti partner Gradu Krapini.

Čestitke Krapini, povodom Dana grada uputila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak. – Kada gledamo unatrag, vide se veliki napretci u proteklih sedam-osam godina, od kada smo u mogućnosti korištenja EU fondova, što je Grad Krapina itekako dobro prepoznao, naglasila je ministrica Tramišak dodavši kako je ministarstvo na čijem je čelu, kao i čitava Vlada RH tu da pruži podršku u realizaciji projekata koji ostaju kao trajna vrijednost.

Tradicionalno, na svečanosti uz Dan grada Krapine, dodijeljena su i gradska priznanja. Mala plaketa dodijeljena je učeniku Luki Hršaku za izuzetne rezultate. Plakete Grada Krapine dodijeljene su dugogodišnjoj pedijatrici Doma zdravlja Krapina Elmiri Tabaković, Veterinarskoj stanici Krapina, povodom 70. godišnjice rada i prof. Miljenki Hršak, za izuzetne mentorske uspjehe. Povelju Grada Krapine dobio je Branko Ovčarić za doprinos u promicanju kajkavskog glazbenog stvaralaštva, Udruga umirovljenika Krapina povodom 75. obljetnice uspješnog rada te dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Krapinčanka Sanja Sever Mališ, za izniman doprinos razvoju ekonomske znanosti i promicanje imena Grada Krapine. Dobitnici priznanja gradonačelnika su Marijan Merkaš za doprinos razvoju lokalne zajednice i tvrtka Knauf Krapina.

 

loading