Skip to content

Svečano obilježen Dan Krapinsko-zagorske županije – nagrada za životno djelo direktoru Radija Kaj Dragutinu Gradečaku

Posted in Vijesti

KRAPINA – Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Festivalskoj dvorani u Krapini obilježen je ovog petka, 22. travnja 2022. godine, Dan Krapinsko-zagorske županije. Minulo razdoblje obilježila su tri velika problema – pandemija, potres i rat u Ukrajini, no unatoč izazovnom razdoblju uspjeli smo se othrvati problemima i danas s ponosom možemo reći da imamo najmanji broj nezaposlenih ikad, pokrivenost izvoza uvozom od 180%, što pokazuje veliku snagu našeg gospodarstva, rekao je župan Željko Kolar uz zahvalu svima koji se trude kako bi ova Županija u svakom pogledu bila bolje i ljepše mjesto za život.  U ime okupljenih načelnika i gradonačelnika čestitke povodom Dana županije uputio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, naglasivši koliko mu je drago što je u proteklom razdoblju realiziran velik broj projekata te da je Županija jaka onoliko koliko su jaki njeni temelji, a to su općine, gradovi i svi stanovnici. Izaslanik ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek izjavio je kako nitko ne može ostati ravnodušan kad vidi u kojoj se mjeri radi na ovom području. U ime predsjednika RH Zorana Milanovića, obilježavanju 29. obljetnice Krapinsko-zagorske županije prisustvovao je predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, koji je rekao kako je izrazito važno, u današnje turbulentno vrijeme, kada se mijenja geopolitička slika svijeta, sačuvati regionalni identitet i potaknuti zajednicu da uči i da se mijenja, a to se ovdje i čini kroz brojne projekte. Na svečanosti su dodijeljena županijska priznanja zaslužnim pojedincima, društvima i institucijama za proteklu godinu. Plaketu za životno djelo Krapinsko-zagorske županije dobio je Dragutin Gradečak, direktor Radija Kaj. – Životima svih stanovnika ovog kraja, Županija je dala velik doprinos, vodeći brigu o svakoj djelatnosti, a svi župani i županice, od prvog Franje Kajfeža do aktualnog Željka Kolara, dali su ogroman doprinos razvoju Hrvatskog zagorja, rekao je Gradečak, zahvalivši u ime svih dobitnika priznanja.

Plaketa za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu dodijeljena je tvrtki MI Hršak iz Krapine i Vlasti Horvatić Gmaz iz Kajkaviane. Plakete za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljene su tvrtki Salvus iz Donje Stubice i Nikoli Vraniću, a povelju Krapinsko-zagorske županije dobili su Ivan Jelenčić, Slavica Vidaček, Udruga žena Vrtnjakovec, Ivan Maligec, Juraj Celjak, Ivan Skozrit – posthumno, Boško Jurec, Društvo naša djeca Kumrovec i Obrt metal MB iz Klanjca.

IZDVOJENO – ZAGORJE.COM: Osnivač i vlasnik Radija Kaj, Dragutin Gradečak, dobitnik županijske Plakete za životno djelo rekao je kako je izuzetno sretan što je dobio najviše priznanje Krapinsko–zagorske županije, kojeg je do sada dobilo manje od deset ljudi. – Sretan sam kad sam danas tijekom ove svečanosti imao priliku čuti i vidjeti, a i iz iskustva pratiti, što je sve lijepog napravljeno u našem Hrvatskom zagorju i kakav doprinos je Krapinsko- zagorska županija dala našim životima i našem poslovanju. Kao svjedok Krapinsko–zagorske županije, od njenog početka, od prvog župana Kajfeža, do sadašnjeg Kolara, rado ističem da je svaki od župana i županica dao ogroman doprinos razvoju našeg Zagorja i radio u okvirima koji su bili mogući najbolje što je mogao i znao. Zahvaljujući i njima, Krapinsko–zagorska županija i Hrvatsko zagorje izgledaju puno ljepše nego što su bili prije toga. Kad malo razmišljam, ne mogu ne spomenuti posebnu energiju koju današnji župan ima i za promociju Krapinsko-zagorske županije, za sve projekte, za zaštitu naših tradicijskih vrijednosti, naših jela, naših manifestacija, ali i brigu za zdravlje naših sugrađana i razvoj turizma. Dakle, svi oni, od prvog do zadnjeg, zaslužuju veliko priznanje – nahvalio je vlasnik jednog od vodećih zagorskih medija te na kraju zahvalio Krapinsko–zagorskoj županiji u ime svih ovogodišnjih dobitnika županijskih priznanja. Više na zagorje.com

loading