Skip to content

Svečano obilježena 33. obljetnica osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji

Posted in Vijesti


HUM NA SUTLI – Svečanost povodom obilježavanja 33. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Krapinsko-zagorskoj županiji, upriličena je u utorak, 7. ožujka 2023. godine, u Humu na Sutli. Uz članove stranke, gradonačelnike i načelnike, saborske zastupnike, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zorana Gregurovića, svečanosti su prisustvovali i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, politički tajnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, potpredsjednica HDZ-a i saborska zastupnica Zdenka Bušić, zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Bila je to prigoda za prisjećanje na početke Hrvatske demokratske zajednice, koji su na području Sjeverozapadne Hrvatske započeli upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji, 11. veljače 1990. godine, u gradu Zlataru kada je osnovana prva organizacija HDZ-a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

– Uz podršku stranke na državnoj razini, uz podršku Vlade RH pod vodstvom predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, realizirali smo i realizirat ćemo neke od najvažnijih strateških projekata koji će konačno Hrvatsko zagorje staviti na mjesto koje ono zbog svoje povijesne, kulturne ali i gospodarske važnosti zaslužuje, naglasio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

– Svako vrijeme nosi svoje izazove, a upravo je Hrvatska demokratska zajednica, kao stožerna i najveća politička snaga u Republici Hrvatskoj uvijek znala odgovoriti tom izazovu odabirom svojeg vodstva i liderstvom primjerenim vremenu u kojem se živi. Početkom ove godine Republika Hrvatska ostvarila je i zadnje zacrtane vanjskopolitičke ciljeve – ulazak u eurozonu i Schengen, a sada kada smo ostvarili strateške ciljeve preostaje nam još nekoliko kapitalnih tema – sačuvati socijalnu koheziju, smanjiti nejednakost u društvu, baviti se dekarbonizacijom, digitalnom transformacijom i najvažnije demografskom revitalizacijom, naglasio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.  – Naša je jedina misija bolja, modernija i uspješnija Hrvatska, u kojoj će svaki čovjek ostvariti dostojanstven i sretan život, zaključio je čestitajući Zagorcima 33. obljetnicu osnutka HDZ-a Andrej Plenković.

Na svečanosti povodom proslave 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji bilo je govora i o predstojećim izbornim utrkama, koje Hrvatsku očekuju kroz petnaest mjeseci, a kako je istaknuto HDZ u Krapinsko-zagorskoj županiji ima veliki potencijal, koji do izražaja može doći samo kroz zajedništvo.

loading