Skip to content

Svečano obilježena 33. obljetnica osnutka HDZ-a Varaždinske županije

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Prigodnim programom u utorak, 14. veljače 2023. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin svečano je obilježena 33. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji. Uz članove stranke, saborske zastupnike, gradonačelnike i načelnike, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelka Stričaka te predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damira Habijana, svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Obljetnica osnutka HDZ-a Varaždinske županije slavi se u trenutku kada je HDZ na čelu Županije, odgovornost je velika i to treba pretočiti na gradsku razinu, rekao je osvrćući se na skorašnje izvanredne izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Varaždina Damir Habijan.

– HDZ je i u prethodnom sazivu Gradskog vijeća bio konstruktivan, a odgovornost za izbore leži na SDP-u i Reformistima, rekao je Habijan i naglasio kako građani Varaždina zaslužuju stabilnu gradsku vlast koja će rješavati nagomilane probleme i omogućiti daljnji razvoj grada.

Primjer za to je i razvojna politika Varaždinske županije kojom se želi stvoriti jednake šanse za sve građane, kazao je član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a i župan Varaždinske županije Andelko Stričak. – Gradimo sustav jednakih šansi za sve stanovnike Županije, a u narednom razdoblju fokus će nam biti na projektima u zdravstvu i obrazovanju, s naglaskom na visokoškolske ustanove, odnosno izgradnji STEM Centra pri Sveučilištu Sjever te Kampusa Fakulteta organizacije i informatike, naglasio je Stričak i naveo kako predstoji realizacija 50 investicija koje će mijenjati „bilo“ Varaždinske županije.

Sve to uklapa se i u razvojne planove na razini Hrvatske, rekao je predsjednik HDZ-a i  predsjednik Vlade Andrej Plenković te podsjetio kako je ova Vlada, kroz svoja dva mandata, kvalitetno odgovorila na najveće krize i ujedno ostvarila povijesne iskorake u smislu uključenja Hrvatske u euroatlantskih asocijacije, eurozonu i Schengen. – U ovom trenutku svjedoci smo najviših minimalnih i medijalnih plaća, rasta mirovina, najniže nezaposlenosti i najveće zaposlenosti. Sve to su naši aduti pred izbore koji su pred nama, počevši od izbora za Europski parlament, zatim parlamentarnih i predsjedničkih izbora, a potom i lokalnih izbora gdje moramo pokazati da je HDZ jedinstvena stranka koja je u smislu rejtinga i potpore najsnažnija upravo zahvaljujući radu i kvalitetnoj politici, istaknuo je Plenković te je, čestitavši jubilej stranke, poželio puno uspjeha HDZ-u na izborima u Gradu Varaždinu.

loading