Skip to content

Svečano otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu

Posted in Vijesti

ŠTRIGOVA – Otvoren je biciklističko-informativni centar s vidikovcem na Mađerkinom bregu, s kojeg za lijepog vremena puca pogled na četiri države: Sloveniju, Mađarsku, Austriju pa čak i Slovačku, u petak, 22. srpnja 2022. godine, povodom Dana Općine Štrigova. Vidikovac, postavljen na nadmorskoj visini od 341 metra i visok 18 metara, nalazi se na najpoznatijoj i najljepšoj lokaciji u gornjem Međimurju. Realizacija je to dugo očekivanog projekta koji sublimira sve ono što Međimurje ima, od bogatstva prirodnih ljepota kraja med Murom i Dravom do bogate enogastronomije, ističe župan Međimurske županije Matija Posavec i izražava želju da posjetitelji prepoznaju potencijal ove nove turističke atrakcije.

– Nema mnogo mjesta u svijetu s kojeg imate pogled na četiri države, gdje istodobno možete uživati u netaknutoj prirodi te kušati vrhunska vina i izuzetnu gastronomiju naših vrijednih ljudi, kaže župan Posavec te najavljuje uređenje interpretacijskog centra sv. Jeronima, postavljanje zipline-a i ugradnje goričkog svirala, vrijednog 1,5 milijuna kuna, koje će snagom vjetra proizvoditi zvuk međimurskih popevki. Potporu u daljnjoj realizaciji projekta najaviljuje i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman.

– Projekti u turizmu Međimurske županije prepoznati su od strane ministarstva, budući da su dobro strateški postavljeni i kvalitetno se realiziraju, napominje državna tajnica Herman i podsjeća kako je Međimurskoj županiji nedavno dodijeljeno više od dva milijuna kuna iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

U Biciklističko-informativni centar s vidikovcem na Mađerkinom bregu uloženo je oko sedam milijuna kuna, od čega su 85 posto europska sredstva.

loading