Skip to content

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Čakovca

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Brojnim programima Grad Čakovec obilježava Dan Grada, 29. svibnja. Vrhunac obilježavanja je svečanost povodom Dana Grada Čakovca, održana u petak, 26. svibnja 2023. godine, u Centru za kulturu Čakovec, kojoj su nazočili brojni gosti, među kojima izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića njegova savjetnica Melita Mulić, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak i mnogi drugi. Najbolja rođendanska čestitka Gradu Čakovcu je bila prva omotnica ITU mehanizma, vrijedna 18 milijuna eura, a zatim i potpisivanje Sporazuma za izgradnji Regionalnog centra za odgoji obrazovanje Čakovec, vrijednog oko 17 milijuna eura, gdje smatram da djeca, roditelji-korisnici i zaposlenici Centra to zaista zaslužuju, istaknula je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Grad Čakovec i Međimurska županija imaju sjajnu suradnju, što je vidljivo kroz velika ulaganja u zdravstvene ustanove, Centar znanja, Poslovnu zonu i uređenje parkova, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i kao ključne projekte, koji će se financirati europskim sredstvima, naveo uređenje Trga Republike, obnova gradskih pročelja, uspostava novih ustanova u obrazovanju te nastavak ulaganja u zdravstvenu skrb i visoki komunalni standard.

– Izgradnja Centra za odgoj i obrazovanje, gotovo u potpunosti, bit će financirana iz državnih i europskih sredstava, nadovezao se ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te dodao kako je to samo dio ulaganja Vlade Republike Hrvatske, koja se zalaže za ravnomjerni razvoj zemlje, a u ovaj dio Hrvatske, samo kroz obrazovanje uloženo oko 40 milijuna eura, dok najveće investicije tek slijede s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave, zaključio je ministar Fuchs.

Svečana sjednica uz Dan Grada Čakovca bila je prilika za dodjelu javnih priznanja i nagrada. Zlatnik „Grb Grada Čakovca“ dobio je Ivan Zrna, nagrada Grada Čakovca za životno djelo pripala je Josipu Balogu, godišnje nagrade su uručene Bojanu Ružiću, Astronomskom društvu „Vega“ te Zrinskoj gardi Čakovec dok je Nagradu „Adam Zrinski“ dobilo Dječje gradsko kazalište Čakovec.

loading