Skip to content

Svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježen Dan Zagrebačke županije

Posted in Vijesti

ZAGREB – Povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije i 30. obljetnice osnivanja u srijedu, 12. srpnja 2023. godine, u Zagrebu je održana svečana sjednica Županijske skupštine, kojoj su nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, predstavnici vjerskih i vojnih izaslanstava, župani Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije Željko Kolar i Darko Koren, zamjenici župana, gradonačelnici i načelnici te brojni uzvanici i gosti.

– Zagrebačke županija može se pohvaliti brojnim izuzetnim razvojnim rezultatima, kao i s najviše vatrogasaca, poljoprivrednika, škola, te sportaša, rekla je predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, ističući kako su najveće bogatstvo županije, njeni stanovnici. Uputivši čestitke svim građanima, kao i laureatima županijskih Javnih priznanja, župan Stjepan Kožić naglasio je kako je u proteklom razdoblju Zagrebačka županija ostvarila značajan napredak u svim segmentima rada i života, gospodarstvu, obrazovanju, investicijama, poljoprivredi, obnovi od potresa, prometnoj infrastrukturi i izgradnji regionalnog vodoopskrbnog sustava pa ne iznenađuje što je mnogočemu među vodećim županijama. Šesta po veličini i treća po broju stanovnika, Zagrebačka županija ključna je po političkom, gospodarskom, prometnom i razvojnom obilježju, rekao je izaslanik predsjednika Vlade RH i potpredsjednik Vlade te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ističući kvalitetnu partnersku suradnju Vlade i Zagrebačke županije u ravnomjernom razvoju, ali i budućoj demografskoj revitalizaciji, digitalnoj tranziciji i zelenom održivom razvoju.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, uručena su javna priznanja. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je OPG-u Vedran Šinko iz Hrebina, Danijeli Klajn iz Dugog Sela, Damiru Pilčiku iz Velike Gorice, Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Udruzi Rubikon Zaprešić, Anđelku Pisačiću iz Donje Drenove i Draženu Lučanu iz Šiljakovine. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu uručena je Zoranu Postiću iz Velike Gorice te Ivanu Vlainiću iz Samobora.

loading