Skip to content

Sveti Križ Začretje u znaku 55. manifestacije Prvi glas Zagorja

Posted in Turizam, and Vijesti

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Sveti Križ Začretje, u znaku je tradicionalne manifestacije „Prvi glas Zagorja“, koja će, u svom 55. izdanju, biti održana od 19. do 26. kolovoza 2023. godine.
Upravo tim je povodom iz Svetog Križa Začretja u subotu, 19. kolovoza 2023. godine, realizirana emisija Radija Kaj „Turizam bez granica“, u sklopu koje su detalje o značaju manifestacije i pripremljenim sadržajima urednici emisije Gordani Tepuš otkrili predsjednik Izvršnog odbora Udruge za kulturu, zabavu i sport Svetog Križa Začretja Danijel Likar, direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić i načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos.
Sveti Križ Začretje čitavih godinu dana živi za ovu manifestaciju koja se priprema osluškujući trendove i želje žitelja i gostiju, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Udruge za kulturu, zabavu i sport Svetog Križa Začretja Danijel Likar. – Kako bi se pomirili svi interesi, kroz osam dana trajanja manifestacije nastojimo svake godine ponuditi one već dobro poznate sadržaje poput nogometnog turnira, festivala pjevača amatera, ali se uvijek trudimo ljestvicu u organizaciji podići više, pa tako ove godine u Začretje dovodimo i izložbu Lupinizam te gostovanje Histriona, dodaje Likar.

Poseban čar svakoj manifestaciji, pa tako i ovoj daju pomno osmišljene dekoracije i vizuali, oko čega je briga prepuštena Turističkoj zajednici područja Srce Zagorja. – Izlagači će biti smješteni u kućice oslikane tradicijskim zagorskim motivima, što će čitavoj priči dati poseban štih, osmislili smo nekoliko photo-spotova kako bi se svi posjetitelji mogli fotografirati iz ponijeti s manifestacije najljepše uspomene, a o svim događanjima informacije će se dnevno ažurirati putem interneta, ističe direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić.

TZ područja Srce Zagorja u sklopu županijskog brenda “Zagorje Outdoor”, koji obuhvaća biciklistički, pješačko-trkači, planinarski i konjički sport, obilježava biciklističke rute: “Okolicom Začretja” i “Badlovu rutu”, dodaje Karolina Hostić. – Takvom signalizacijom područje cijele županije dobiva unificirani izgled i omogućuje lakše snalaženje segmentu turista na dva eko kotača, a područje TZ Srce Zagorja idealno je za vožnju zagorskim  bregovitim putevima po ponekad manje ili više zahtjevnim biciklističkim rutama i brežuljcima.

-Ponosni smo na našu manifestaciju koja objedinjava široku lepezu kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, u kojima se vješto isprepliću moderni sadržaji i tradicijski elementi, rekao je načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos. – Uz festival Prvi glas Zagorja, kao krunu manifestacije, iako je to teško, od brojnih priređenih programa, ipak bih možda izdvojio Obiteljski dan uz puricu i vino, jer uz glazbu, dobra gastronomska ponuda i dobra čaša vina, svakako su preduvjet za uspjeh manifestacije, naglasio je, uz poziv u Začretje,načelnik Kos.

55. festival Prvi glas zagorja svečano će biti otvoren na jednoj od ljepših festivalskih pozornica u Hrvatskom zagorju, na Trgu Hrvatske kraljice Jelene u Svetom križu Začretju, u subotu, 19. kolovoza 2023. godine u 21,00 sat.

 

loading