Skip to content

Tisuće ljudi u Kumrovcu na Danu mladosti-radosti

Posted in Vijesti

KUMROVEC – Dan mladosti-radosti, obilježen je ove subote, 27. svibnja 2023. godine, u Kumrovcu. U rodnom mjestu velikog državnika, predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita, kao i minulih godina, uz obljetnicu njegova rođenja, okupilo se nekoliko tisuća štovatelja njegova lika i djela, kao i vrijednosti antifašizma koje je zagovarao, iz svih država bivše Jugoslavije. U prigodnim govorima okupljenima su se u Kumrovcu obratili predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin, predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske Jovan Vejnović, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Naš je cilj danas slaviti mladost, jer mladost je budućnost i garancija razvoja i napretka pa je zato i ova svečanost posvećena upravo mladima, istaknuo je Franjo Habulin. Potvrdio je to i Jovan Vejnović, naglasivši kako se žele što više odmaknuti od politikantstva i baviti se evociranjem lika, djela i vrijednosti koje je zastupao Josip Broz Tito jer one danas nedostaju u društvu.

-Činjenica da je Tito rođen u malom Kumrovcu, dokaz je da iz malih sredina mogu izaći najveći ljudi, naglasio je župan Željko Kolar, dodavši da je on bio najveći državnik 20. stoljeća.

U Kumrovcu je organiziran i bogat popratni program, uz nastupe Partizanskog zbora ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Mješovitog pjevačkog zbora Lira, sopranistice Barbare Othman i maestra Marjana Krajne, nastup hip-hop grupe TBF, a brojni su sa zanimanjem razgledali izložbu “Tito u filateliji”, koja je otvorena u Centru za posjetitelje Kumrovec,

loading