Skip to content

Tjedan kajkavske kulture Krapina 2019.

Posted in Tjedan kajkavske kulture

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, Tjedan kajkavske kulture, u subotu 8. rujna 2019. godine otvorila je ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek. U izravnom razgovoru za Radio Kaj, s novinarkom Katarinom Špoljar, ministrica je govorila o vrijednostima  Tjedna kajkavske kulture i dala potporu organizatorima na daljnjem njegovanju pisane, govorene i pjevane riječi KAJ.

Smotrom mažoretkinja, otvorenjem Vinskog placa i otvorenjem kućice “Krapinski čoko-oblizeki”  te program “U ozračju Kaja” – Lobor Krapini, u subotu 7. rujna 2019. godine započeo je niz događanja ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture.

Tjedan dana, od 7. do 14. rujna, u Krapini će se održavati brojni sadržaji ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture, 54. po redu. Od predstavljanja Općine Lobor u subotu 7. rujna, Dječjeg pozdrava KAJ-u, svečanog otvorenja Tjedna kajkavske kulture i koncerta Kaj vu duši,  u nedjelju, preko znanstvenog skupa Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća, u ponedjeljak, Meše s kajkavskim popevkama i Recitala dječjeg kajkavskog stvaralaštva, u utorak, Recitala kajkavske poezije, u srijedu, dječjeg festivala Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu, u četvrtak, do Popevki za navek, u petak i Festivala kajkavskih popevki s novim skladbama u subotu.

Vinari otvaraju osmodnevni Vinski plac u subotu, najmlađi imaju svoj Dječji dan u četvrtak, gospodarstvenici Zagorski gospodarski zbor u četvrtak, petak i subotu, a Gradski puhački orkestar Krapina, će, kad će sve drugo utihnuti, održati u nedjelju popodne koncert uz svojih šest desetljeća rada. Bit će u Krapini tijekom osam dana i puno izložbi, koncerata, sportskih natjecanja, turnira, kulinarstva, modnih revija i promocija, besplatnih frizura… Ipak, uz sve nabrojeno i još desetke nespomenutih programa ovogodišnjeg Tjedna, samo o autorima novih Kajkavskih popevki najviše ovisi hoćemo li se rado sjećati Krapinskog festivala 2019. pjevajući nove kajkavske hitove.

Svečano otvorenje Tjedna kajkavske kulture planirano je u nedjelju 8. rujna 2019. godine u 17 sati na Trgu Ljudevita Gaja. Neposredno prije toga mladi će uputiti svoj dječji pozdrav KAJ-u, a nakon toga u 19 sati planiran je na Trgu Ljudevita Gaja koncert u organizaciji Radija Kaj – Kaj vu duši, s nastavkom natupa Kavalira na središnjoj pozornici i na Vinskom placu do dugo u noć.

Više na teme: U ozračju KAJ-a  Kaj vu duši  Zagorski gospodarski zbor Tjedan kajkavske kulture

loading