Skip to content

Tjedan kulture, zabave i športa 2017.

Posted in Radio Kaj izravno

Svoj veliki jubilej, 10 godina postojanja, u sklopu 49. manifestacije „Tjedan kulture, zabave i športa“ koja se održava u Svetom Križu Začretju, obilježava Vokalna skupina Kirjales. Tim povodom na Trgu hrvatske kraljice Jelene u tijeku je prigodni slavljenički koncert a uz Kirjales nastupaju i njihovi glazbeni gosti – Nina Kraljić, Bojan Jambrošić, Barbara Othman, Ronald Braus, Elvira Voća i Tanja Mršić. Slavljenicama je na njihovoj godišnjici čestitao načelnik općine Sveti Križ Začretje Marko Kos.

Dugovječna 49. manifestacija „Tjedan kulture, zabave i športa“ svečano je otvorena ove subote 19. kolovoza 2017. godine u Svetom Križu Začretju. Kroz svih sedam dana Tjedan nudi posjetiteljima iz Krapinsko-zagorske županije i šire, oko 70 zabavnih događanja poput izložbi, predstava za djecu, mnogobrojnih koncerata, sportskih turnira i drugih kulturnih zanimljivosti. Da će svi pronaći nešto za sebe i uživati u iskustvu istaknuo je načelnik općine Marko Kos dodavši da ovaj festival postaje međunarodni, s gostima iz Slovenije i Austrije koji su sa svojom glazbenom izvedbom upotpunili današnje otvorenje, a sa time i sam festival. Veselimo se svakom gostu, putniku i turistu koji svrate u Začretje i vide što im sve možemo ponuditi – naglasio je načelnik Kos.
Manifestaciju je službeno otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji smatra da je ova manifestacija u svojih 49 godina postigla jedan izuzetno visok nivo te dodaje da su o Tjednu obaviješteni i svi županijski hoteli koji imaju popunjenost oko 85 % te da na taj način njihovi gosti mogu sudjelovati u kulturnim i zabavnim događanjima. Kruna svetokriške manifestacije je popularni festival pjevača amatera – Prvi glas Zagorja na kojem će ove godine sudjelovati 21 izvođač, a održat će se zadnjih dana manifestacije.U petak 25. i subotu 26. kolovoza 2017. godine.
Uvertira u početak ove tradicionalne svetokriške manifestacije bilo je otvorenje izložbe slika iz ciklusa “Zagorje”, umjetnika i slikara Zvonka Pižira u Dvorcu Sveti Križ Začretje u petak, 18. kolovoza 2017. godine u 19,00 sati. Zvonko Pižir rodom je iz Gornje Stubice, a slikanjem se bavi od 15-e godine. Slika u tehnici ulja na platnu, ulja na staklu i akvarelirane grafike, a izlagao je na 200-tinjak skupnih izložbi i do danas ostvario preko 40 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

U ponedjeljak, 21. kolovoza 2017. godine, od 19,00 sati, na igralištu NK Jedinstvo održat će se tradicionalni mininogometni noćni turnir. U isto vrijeme zainteresirani gosti imat će priliku sudjelovati i u radionici robotike koju organizira Zagorski – informatičko robotički klub te u otvorenju izložbe cvijeća od krep papira u Muzeju Žitnica. Predstava „Ja, tata“ Umjetničke organizacije Teatroman počinje u 19,30 na Trgu hrvatske kraljice Jelene, a u 20,40 u dvorcu Sveti Križ Začretje prikazat će se dječji film „ Zagonetni dječak“. U večernjim satima za opuštanje i zabavu pobrinut će se zagorski glazbenici na Trgu hrvatske kraljice Jelene.

U utorak, 22. kolovoza 2017. godine najmlađi će imati prilku sudjelovati u turniru limača na igralištu NK Jedinstvo u vremenu od 16,00 do 19,00 sati. Vinoteka „Kapljica“ dodjelit će priznanja najuspješnijim vinarima u 18,00, a u 19,00 sati u galeriji „Rudi Stipkovioć“ održat će se otvorenje izložbe slika „Zagorske gredice“. Istovremeno, posjetitelji mogu sudjelovati u Radionici robotike ili tradicionalnom mininogometnom noćnom turniru na igralištu NK Jedinstva, a tu je i obilježavanje 20 godina Amaterskog kazališta Sveti Križ Začretje s predstavama „Ekologija“ i „Poštene žene“.

Bogat program 49. manifestacije „Tjedan kulture, zabave i športa“ u Svetom Križu Začretju, nastavlja se i ove srijede 23. kolovoza 2017. godine. U 19,00 sati na redu je još jedna „Radionica robotike“ , Zagorskog informatičko-robotičkog kluba u Osnovnoj školi. U isto vrijeme na Trgu hrvatske kraljice Jelene, najmlađi posjetitelji imaju priliku pogledati predstavu „Od hamburgera do pizza, šuo za osmijeh dječjih lica“ koju će za njih izvesti članovi kazališta „Šareni svijet“, a na igralištu NK Jedinstva odigrat će se još jedan mininogometni noćni turnir. Zagorska večer folklora u organizaciji svetokiškog KUD-a na redu je u 20,00 sati dok će u večernjem dijelu programa, od 21,00 sve zainteresirane zabavljati tamburaški sastavi.

U četvrtak 24. kolovoza 2017. godine, program Tjedna počinje od 19,00 sati sa tradicionalnom „Radionicom robotike“ Zagorsko informatičko-robotičkog kluba dok se u isto vrijeme održava i završnica mininogometnog noćnog turnira na igralištu NK Jedinstvo. Slavljeničk koncert Vokalne skupine Kirjales s gostima, povodom njihovog desetog rođendana, počinje u 20,30 na Trgu hrvatske kraljice Jelene.

U petak 25. kolovoza 2017. godine, manifestacija ulazi u svoju završnicu s festivalom Prvi glas zagorja, koji je ujedno i glavno događanje Tjedna. Prva večer festivala počinje u 20,00 na Trgu hrvatske kraljice Jelene, a prije njega, posjetitelji od 18,00 sati imaju priliku sudjelovati u Festivalu Začretskih mažoretkinja i njihovih gostiju koji će imati mimohod od trga do tamošnje Osnovne škole. Turnir u malom nogometu rekreativaca i Radionica robotike na redu su u 19,00 sati, a nakon prve večeri festivala „Prvi glas Zagorja“, svi okupljeni mogu se zabaviti uz glazbeni program poznatih izvođača od 22,30 sati.

loading