Skip to content

Turistička ponuda Varaždinske županije

Posted in Turizam

Promotivni turističko-gospodarski medijski projekt promocije turističke ponude kontinentalne Hrvatske Radio Kaj nastavio je u petak 9. travnja 2021. godine programom uživo iz Varaždina. Na terasi Park boutique hotela sugovornici urednici emisije Karmen Špiranec bili su Miran Bojanić Morandini, direktor Ureda TZ Varaždinske županije, Željko Bedeković, predsjednik TZ Varaždinske županije, Mladen Jakopović, pročelnik Upravnog odjela za europske poslove Varaždinske županije i Martina Višnjić, direktorica Park boutique hotela u Varaždinu.

Bajkoviti dvorci, prepoznatljiva i jedinstvena turistička ponuda Kuća za odmor s pričom, kontinentalna perjanica topličkog turizma – Varaždinske toplice, kao i bogata gastronomska ponuda te poznate turističke manifestacije Varaždinske županije predstavljene su u turističkoj emisiji Radija Kaj realiziranoj s terase Park boutique hotela u Varaždinu.

– Naše „Kuće za odmor s pričom“, doživjele su pravi procvat. Usporedimo li noćenja ostvarena u istom razdoblju u 2019. godini s noćenjima ostvarenim u kriznoj 2020., rast iznosi više od 9 posto što je stvarno impresivno. Kuće za odmor ostvarile su ukupno 9.555 noćenja što čini 10,35 posto svih noćenja ostvarenih u županiji, pri čemu je 63 posto stranih turista. Kad se na ovo nadovežu velika ulaganja u Varaždinskim toplicama, koje mogu postati kontinentalna Opatija, turizam Varaždinske županije očekuje tek ono najbolje razdoblje rekao je gostujući u emisiji predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković. U tom kontekstu radi se na osmišljavanju brojnih novih turističkih sadržaja pri čemu se veliki naglasak stavlja na povezivanje turističke ponude Krapinsko zagorske, Međimurske i Varaždinske županije, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Na tom tragu, u okviru novog projekta čiju je kvalitetu prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta RH, radi se na povezivanju u zajedničku turističku priču 100 dvoraca, kurija i utvrda raspoređenih u tom dijelu zemlje, napomenuo je direktor Turističkog ureda TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Varaždinska županija svakako ima veliki potencijal za daljnji razvoj ciklo i kongresnog turizma, napomenula je Martina Višnjić, direktorica Park boutique hotela Martina Višnjić potkrijepivši to rezultatima i trendovima zabilježenim uoči pandemije. Naime, uz domaće goste i tradicionalno brojne njemačke goste u hotelu Park u Varaždinu sve više odsjedaju  brojniji gosti iz istočne Europe poglavito oni iz Ukrajine.

Više na temu Turizam na Radiju KAJ

loading