Skip to content

Turizam bez granica iz Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama

Posted in Turizam

Iz vodenog parka Aquae Vivae emitirana je u ponedjeljak, 11. srpnja 2022. godine, emisija Turizam bez granica. Gošće emisije, direktorica Aquae Vivae Martina Crljen, direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić, voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, podsjetile su, u sklopu dvosatne emisije, zašto upravo ovaj dio Krapinsko-zagorske županije slovi kao perjanica Hrvatskog lječilišnog, ali i kupališnog turizma, temeljenog na blagodatima termalnih izvora. Najmoderniji i najveći zatvoreni kompleks vodenih sadržaja u Hrvatskoj, vodeni park Aquae vivae, otvoren je 2015. godine i od tada svojim sadržajima mami posjetitelje tijekom čitave godine, naglašava direktorica Martina Crljen, uz napomenu da se iznimno trude svoju ponudu održati na zavidnoj razni te je konstantno obogaćuju novim sadržajima.

– Krapinske Toplice posebno će živnuti od 21. do 24. srpnja 2022. godine, kada će se u sklopu svoje najpoznatije manifestacije, 11. Badl festa, pretvoriti u plesni salon pod zvijezdama po uzoru na doba Jakoba Badla, pokretača turizma u Krapinskim Toplicama, naglašava direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić.

– Krapinske Toplice imaju dvije bolne turističke točke; nekadašnji Hotel Toplice, za kojeg su se u više navrata najavljivali veliki projekti revitalizacije stranih investitora, ali i veliko vanjsko kupalište, navodi načelnica Općine Gordana Jureković, u nadi da će se uskoro po tom pitanju stvari pokrenuti s mrtve točke. – Ono što je važno jest da trebamo pratiti svjetske trendove i razvijati jednu zaokruženu turističku priču, što mi ovdje u Krapinskim Toplicama i radimo, dodaje Jureković.

Da su turistički rezultati Krapinsko-zagorske županije i više nego dobri, potvrdila je voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

– Rezultati su izvrsni te smo trenutno na 85.282 dolaska i 173.537 noćenja, što je u usporedbi s prošlom godinom 30% više u dolascima i 38% više u noćenjima, a u usporedbi s rekordnom 2019. godinom na 96% smo u dolascima te 95% u noćenjima, rekla je Škrinjar.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, mještanka Krapinskih Toplica, naglašava kako je napravljen 380 milijuna kuna vrijedan projekt proširenja i modernizacije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, kako bi se ona u budućnosti prometnula u pravi europski lječilišni centar, ali i da se paralelno s ovom velikom investicijom, ovdje planiraju i razvijaju i drugi manji, ali za razvoj cjelovite turističke ponude, jednako važni projekti.

 

loading