Skip to content

Turizam bez granica iz Hlebina

Posted in Turizam

Pomoćnica direktora Ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev i urednica emisije Turizam bez granica Petra Slavečki
Vlasnik imanja Stari zanati u Hlebinama Tihomir Želimorski i urednica emisije Turizam bez granica Petra Slavečki
Predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatko Kolarek i urednica emisije Turizam bez granica Petra Slavečki
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac i urednica emisije Turizam bez granica Petra Slavečki

HLEBINE – Popularna emisija Radija Kaj Turizam bez granica emitirana je uživo u četvrtak, 6. srpnja 2023. godine, s imanja Stari zanati u Hlebinama. U Hlebinama, podravskoj općini na desnoj obali Drave, pojavio se slikarski pravac koji je proslavio Podravinu diljem svijeta – naivna umjetnost u maniri hlebinske slikarske škole. Upravo je u Hlebinama od početka ’90. aktivna Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, čiji predsjednik Zlatko Kolarek kaže kako je sve manje mladih zainteresiranih za ovaj slikarski pravac.

– Pomalo slikamo jer to volimo, a imamo i četiri kipara koji rade razne skulpture. Veseli me što idući tjedan članovi naše Udruge izlažu svoja djela u Italiji u Udinama, rekao je Kolarek. Nakon nekoliko godina pauze, od idućeg petka, 14. do nedjelje, 16. srpnja 2023. godine, upravo na imanju Stari zanati u Hlebinama održat će se popularna manifestacija Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Country vikend.

– Divlji zapad je spreman u Hlebinama – salon, banka i šerifov ured su spremni. Drago mi je da je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije prihvatila inicijativu da se Country vikend nakon godina pauze idućeg vikenda održi ovdje na imanju Stari zanati. Čeka nas dobra zabava i bogat program za sve uzraste, kazao je vlasnik imanja Stari zanati Hlebine Tihomir Želimorski. Country vikend krenuo je na jezeru Šoderica, a interes za manifestaciju postoji i dalje, kazala je pomoćnica direktora Ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

– Sudeći po reakcijama na dosadašnje objave, možda će ovo imanje idućeg vikenda biti premalo za sve one koji žele posjetiti Divlji zapad i uživati u još jednom izdanju Country vikenda. Filmovi, pljačka banke, nastup mariachia i brojni drugi programi čekaju nas u Hlebinama, za sve uzraste, objasnila je Sočev. Koprivničko-križevačka županija posvećuje značajnu pažnju sektoru turizma, a samo prošle godine za taj je sektor izdvojeno 525 tisuća eura.

– Ta se sredstva usmjeravaju na određene ciljane projekte. Najveće su aktivnosti lani provedene po pitanju projekta rekonstrukcije i obnove dvorca Inkey u Rasinji. Iako dvorac uređujemo u fazama i bit će muzejski, u aneksu dvorca bit će smještajni kapacitet. Ulagalo se i u cikloturizam, koji izaziva sve više pozornosti i u našem kraju, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac.

County vikend održat će se od petka, 14. do nedjelje, 16. srpnja 2023. godine, na imanju Stari zanati u Hlebinama. U petak, 14. srpnja 2023. godine, prikazat će se film na otvorenom „Ubojita Jane“, u subotu, 15. srpnja 2023. godine, na rasporedu su konjičke igre, okršaj kauboja, pljačka banke, natjecanje za izbor naj kaubojke i naj kauboja i koncert mariachi sastava, a u nedjelju, 16. srpnja 2023. godine, na programu su western igre za djecu, potraga za zlatom i predstava za djecu. Sva tri dana održat će se vožnja kaubojskim kolima, bacanje potkove, obaranje ruku, country line dance te tematska gastro ponuda.

loading