Skip to content

Turizam bez granica iz Koprivnice

Posted in Turizam

Urednica emisije Gordana Tepuš i direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš
Urednica emisije Gordana Tepuš i direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček
Urednica emisije Gordana Tepuš i direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan
Urednica emisije Gordana Tepuš i direktor Turističke zajednice područja Dravski peski Alen Janći
Urednica emisije Gordana Tepuš i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik
Urednica emisije Gordana Tepuš i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev

Popularna emisija Radija Kaj Turizam bez granica emitirana je u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine, od 11,00 do 13,00 sati uživo iz Koprivnice. Gosti urednici emisije Gordani Tepuš bili su pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš, direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i direktor Turističke zajednice područja Dravski Peski Alen Janći. U dvosatnom druženju predstavljena su brojna adventska događanja koja su dijelom već započela, a neka tek slijede u danima pred nama, te će u, ionako turističke atraktivne, Podravinu i Prigorje, privući brojne goste.

7. Koprivnička bajka počela je u nedjelju, 27. studenog 2022. godine, paljenjem prve adventske svijeće, a cjelokupni program Koprivničke bajke trajat će do 31. prosinca 2022. godine i bit će u sinergiji sa Srednjovjekovnim božićnim sajmom, koji počinje u subotu, 3. i traje vikendima, do petka, 23. prosinca 2022. godine, navodi direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan te naglašava da će posjetitelji moći doživjeti jedinstvenu srednjovjekovnu predblagdansku atmosferu uz mnogobrojne atrakcije. U Križevcima su adventska događanja počela paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 26. studenog 2022. godine, a predstojećeg vikenda bit će održan tradicionalni Božićni sajam, za kojeg se prijavio iznimno velik broj sudionika, kaže direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš, te najavljuje kako će se narednih pet tjedna u Križevcima održavati broja događanja koja će žiteljima i gostima dočarati pravi predblagdanski duh. Adventskom ozračju Grada Đurđevca doprinose i kilometri lampica koji ga obasjavaju u večernjim satima, ali i bogat program s više od 30 različitih sadržaja, ističe direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček te posebno izdvaja uprizorenje živih jaslica, velikih koncert svih đurđevačkih kreativaca te dječji doček Nove godine.

I na području djelovanja Turističke zajednice područja Središnja Podravina, u šest općina, adventska događanja vikendima donose zanimljiv program prilagođen svim generacijama, dodaje direktor Nikola Cik te najavljuje da će u nedjelju, 11. prosinca 2022. godine, u sklopu adventskog programa biti obilježena i 200. obljetnica naseljavanja Prekodravja. Turistička zajednica područja Dravski Peski u suradnji s brojnim udrugama sa svog područja također je kreirala atraktivan adventski program, koji je počeo paljenjem adventskih svijeća u svim naseljima, a donosi izložbe jaslica, prikaz živih jaslica, doček svetog Nikole, koncerte i brojna druga događanja, navodi direktor Alen Janći.

Sva ova događanja doprinijet će blagdanskom ozračju diljem cijele Koprivničko-križevačke županije, ističe pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev. – Druženje i zajedništvo smisao je blagdana i vjerujem kako ćemo ovim programima potaknuti naše žitelje da se povežu jedni s drugima, ali i da ćemo njihovom atraktivnošću u Podravinu i Prigorje privući i goste iz drugih dijelova Hrvatske, te inozemstva, jer osim adventskih događanja, ovaj kraj i u zimskim mjesecima posjetiteljima nudi mnogo, naglašava Kristina Sočev.

Tehnička realizacija Katarina Špoljar i Nino Živičnjak, a organizacija Kristina Pavlek.

Više na temu Turizam bez granica ovdje

loading