Skip to content

U emisiji Turizam bez granica predstavljen 22. Sajam cvijeća u Prelogu

Posted in Turizam

PRELOG – Prolaskom kroz bilo koje naselje u Međimurju vidljive su uređene okućnice, balkoni, dvorišta jer Međimurci imaju kulturu uređenja svojeg mjesta, svojeg ugodnog kutka za život, i po tome su prepoznati. Cvijeće je simbol Međimurja, koje zbog toga nosi laskavi naziv „Cvjetnjak Hrvatske“. Upravo u tom duhu, od petka, 21. do nedjelje, 23. travnja 2023. godine, održat će se jedna od najvećih i najposjećenijih manifestacija u Prelogu – tradicionalni 22. Sajam cvijeća. Sadržaje ovogodišnje manifestacije, rekordne po mnogim pozitivnim pokazateljima, u emisiji Turizam bez granica Radija Kaj, urednice Karmen Špiranec, u utorak, 18. travnja 2023. godine, predstavili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, savjetnica za turizam Grada Preloga Sandra Herman, direktorica Turističke zajednice grada Preloga Petra Bobić, glasnogovornik Grada Preloga Željko Sokač te izlagačica Marijana Vidović.

– Uz bogatu ponudu šarolikog cvijeća, na pozornici Sajma cvijeća, kao i svake godine, čeka nas i bogat zabavni program, rekla je direktorica TZ grada Preloga Petra Bobić i navela kako će u programu biti brojne udruge s područja Preloga, a posebnim programom obilježit će se i 20 godina od prvog javnog nastupa Zrinske garde Čakovec. Prvi javni nastup ove povijesne postrojbe bio je upravo u Gradu Prelogu 25. travnja 2003. godine.

Sajam cvijeća samo je uvertira u događanjima bogato proljeće i ljeto pa i ostatak godine, osobito svibanj u Prelogu, rekao je glasnogovornik Grada Preloga Željko Sokač i najavio prvomajsku bicikijadu, sportske igre mladih, 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA te utrku „Fletni i stekli“.

Manifestacije su samo dio turističke ponude Grada Preloga koji nastavlja s razvojem turističke ponude i brendiranja destinacije, rekla je savjetnica za turizam Grada Preloga Sandra Herman i podsjetila na nedavno potpisivanje sporazuma između Turističke zajednice Grada Preloga te općina Sveta Marija, Donji Vidovec i Donja Dubrava. Sporazum je prigodno nazvan „Dravsko blago“, a podrazumijeva zajednički rad na razvoju turističke infrastrukture i unapređenju turističkih proizvoda, sportsko-rekreacijskih aktivnosti, programa vezanih uz materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu te uz lokalnu enogastronomiju i promociju domaćih proizvoda.

Razvoj turizma kroz povezivanje turističke ponude i sadržaja vidi i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek koji je podcrtao vrijednosti donjeg Međimurja, poput svetomarske čipke u Svetoj Mariji, Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, ispiranja zlata u Donjem Vidovcu te sadržaja preloške marine i drugih aduta Grada Preloga.

loading