Skip to content

Turizam bez granica iz Termi Jezerčica

Posted in Turizam

Lijepa turistička razglednica, odaslana je kroz eter Radija Kaj, u emisiji „Turizam bez granica“, u petak, 3. lipnja 2022. godine iz Termi Jezerčica u Donjoj Stubici. Aktualnu turističku ponudu stubičkog kraja, kao i planove za naredno razdoblje, dočarali su brojni sugovornici, a prema riječima domaćina, direktora hotela Terme Jezerčica Elvisa Pavlekovića, Terme su pred realizacijom 400 milijuna kuna vrijednog projekta, koji će se provesti u četiri faze, a prva je izgradnja vanjskog tematskog vodenog parka i počinje u rujnu te bi trebala završiti do svibnja 2023. godine.

Direktorica Turističke zajednice područja Gupčev kraj Kornelia Vnučec, ističe zadovoljstvo zbog čak 10% više gostiju nego u istom lanjskom razdoblju te najavljuje predstojeću manifestaciju Stubica fest, koja će se po prvi put održati od 10. do 12. lipnja u središtu Donje Stubice u suradnji sa svim udrugama ovoga kraja.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić ističe kako se posljednjih godina ovaj kraj uvelike razvija i postaje sve poželjnije mjesto i za odmor i za život. – Kad je odmor u pitanju, evidentan je porast broja kuća za odmor, a svi smo u iščekivanju najavljenog proširenja i modernizacije Termi Jezerčica, što će itekako doprinijeti našem daljnjem razvoju, ističe Gospočić.

Cijela Krapinsko zagorska županija i dalje bilježi odličnu posjećenost turista te je trenutno na 61 tisuću dolazaka, što je 91% u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine, te 127 tisuća noćenja ili 90% u odnosu na isto razdoblje 2019., ističe voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. Prema njenim riječima, dobrim turističkim brojkama bez sumnje će doprinijeti i početak kupališne sezone kao i brojne nadolazeće manifestacije, a prva od njih su „Vinogradi s pogledom“, u organizaciji županijske Turističke zajednice, koji slijede već ove subote, 4. lipnja 2022. godine, u Vinariji Kota.

Direktno s terena, odnosno obilaska sinoć, 2. lipnja 2022. godine, tučom pogođenih područja Klanjca, Kumrovca i Zagorskih sela, u Terme Jezerčica stigao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Šteta je ogromna i od nje će se, posebice naši vinogradari, oporavljati narednih nekoliko godina, sa žaljenjem je utvrdio župan Kolar, te naglasio kako se nada da će najavljena pomoć Vlade RH biti dostatna da se pokrije dio troškova te da se poljoprivrednici i vinogradari ponovno dignu na noge, ali i sanira ostala oštećena infrastruktura. – Nadajmo se kako će se naši OPG-ovci oporaviti i da se ova nepogoda neće previše odraziti na turističku ponudu koja uvelike ovisi i o ovom segmentu, rekao je župan Kolar, dodavši da treba pozitivno gledati naprijed i radovati se benefitima koje će donijeti najavljena nova ulaganja u turističke kapacitete na području županije, rekao je izravno u programu Radija Kaj, župan Željko Kolar.

Iduća emisija Turizam bez granica Radija Kaj emitirat će se uživo iz Međimurske županije, iz Hotela Panorama u Prelogu, u utorak, 7. lipnja 2022. godine, od 11,00 do 13,00 sati.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading