Skip to content

Turizam bez granica iz Termi Tuhelj

Posted in Turizam

U utorak, 14. lipnja 2022. godine, emisija Radija Kaj Turizam bez granica  je emitirana uživo iz Termi Tuhelj. Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj, istaknuo je da se Terme od svojih početaka razvijaju u smjeru vodećeg kupališnog kompleksa u kontinentalnoj Hrvatskoj, a trenutno su pred realizacijom nove 8,5 milijuna eura vrijedne investicije koja podrazumijeva energetsku obnovu objekta, izgradnju novog krova bazena i proširenje hotela za dodatnih pedeset ležajeva.

Tatjana Petranović Capar, direktorica Turističke zajednice područja Biser zagorja, istakla je da se ovo područje odlikuje raznolikošću turističke ponude, koja se nadopunjava brojnim manifestacijama, a u pripremi su Kulturno ljeto i Summer fest Tuhelj. Posebnosti Klanjca, znanog kao grad višestoljetne povijesti i kulture, predstavila je ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin te istakla kako se njihove kulturne vrijednosti odlično nadopunjuju s modernim sadržajima, poput onih koje gostima nude Terme Tuhelj, te tako zajednički tvore idealnu cjelinu za odmor i užitak.

Načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja ističe ponos što se u ovom kraju u jedinstven turistički mozaik slažu raznovrsni segmenti turističke ponude, a Općina nastoji svake godine što je više moguće ulagati u poboljšanje turističke infrastrukture. – Do kraja godine ovdje kod Termi planiramo uređenje parka sa fontanom, u planu je i izgradnja šetnice uz potok Velika Horvatska, daljnja izgradnja vidikovaca i obilježavanje biciklističkih ruta, kako bi mogli ponuditi i dodatan turistički sadržaj, kaže načelnik Hercigonja.

Slijedeća emisija iz serijala Turizam bez granica bit će realizirana 21. lipnja 2022. godine, iz Termi Sveti Martin u Međimurskoj županiji.

loading