Skip to content

Turizam bez granica na Radiju Kaj krenuo iz Zaboky sela

Posted in Turizam

Novi serijal emisija posvećenih kontinentalnom turizmu, odnosno promociji turističke ponude Hrvatskog zagorja i Međimurja, Turizam bez granica, Radio Kaj je započeo u četvrtak, 05. svibnja 2022. godine, izravnom emisijom iz Zaboky sela, idiličnog kompleksa uređenog u tradicijskom stilu, u mjestu Pavlovec Zabočki. U ovoj najavnoj emisiji serijala turističkih emisija na Radiju Kaj, gosti su bili Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Sanja Škrinjar, voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i domaćin Mario Tkalčević, vlasnik atraktivnog Zaboky sela.

– Krapinsko-zagorska županija već je duže vrijeme, zahvaljujući iznimnim naporima svih dionika u turizmu, nakon grada Zagreba, vodeća kontinentalna turistička destinacija. Da bi tako ostalo i nadalje, snažno se podupire daljnji razvoj turističke ponude, a u ovo vrijeme s posebnim naglaskom na zdravstveni turizam, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Također, tu su i brojne manifestacije, koje, nakon pandemije, ponovno oživljavaju u punom obimu, dodaje župan Kolar.

– Prepoznavši turizam kao snažan pokretač daljnjeg razvoja Međimurske županije, i kroz vrijeme korona krize, investirali smo u nadograđivanje naše turističke ponude, pri čemu sam osobito ponosan na otvorenje Riznice Međimurja, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Podsjetio je i na činjenicu kako Međimurje ove godine ponosno nosi titulu Europske regije sporta te velik naglasak stavlja na sport i rekreaciju i promociju sportaša, što je također važan segment turističke ponude.

Pohvalivši inicijativu Radija Kaj koji, kroz ovakve programske sadržaje daje snažan doprinos promociji dviju županija, gosti emisije ističu nužnost snažnijeg povezivanja Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Time bi se njihove vrijednosti i turističke posebnosti još snažnije nametnule na turističkom tržištu, ali i dobile jači impuls od krovnih organizacija hrvatskog turizma. Iz tjedna u tjedan, pred nama je serijal emisija iz poznatih turističkih destinacija Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, a iduća će biti, povodom Urbanovog, iz Štrigove u Međimurskoj županiji, u četvrtak, 12. svibnja 2022. godine, od 11 do 13 sati.

Ovaj promotivni projekt u programu Radija Kaj namijenjen je slušateljima Radija Kaj u regiji od 8 županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske, pograničnog područja susjedne Slovenije, ali i s posebnim naglaskom na slušatelje u gradu Zagrebu, koji u velikom broju posjećuju Hrvatsko zagorje i Međimurje.

Kroz projekt se očekuje afirmacija i medijska popularizacija turističkih potencijala, kao što su: termalna kupališta i zdravstveni turizam, izletnički turizam, restorani, vinske ceste i gastronomija, lov i ribolov, dvorci, kurije, muzeji, vjerski i kulturni turizam, manifestacije, kongresni – poslovni turizam, sajmovi, sportsko-rekreacijski turizam, ciklo turizam, rekreacija…

Turizam bez granica na Radiju Kaj, ostvarit će programsko-tehnička ekipa Radija Kaj, koja je do sada uspješno realizirala brojne velike projekte kao što su: Ljeto u toplicama, Mikrofon u loncu, Dajmo djeci korijene i krila, Kajkavci u Lisinskom, koncerti, festivali i gospodarski sajmovi…

Novinarsko-uredničku ekipu emisije čine Karmen Špiranec i Gordana Tepuš, a produkciju i organizaciju odrađuju  Kristina Pavlek, Katarina Kunštek, Katarina Špoljar i Nino Živičnjak.

loading