Skip to content

Turizam bez granica na Radiju Kaj

Posted in Turizam

S ciljem još boljeg povezivanja ljudi, ali i nastavka suradnje na gospodarskom, turističkom i kulturnom području s hrvatske i slovenske strane Sutle, u prvom redu kroz novi projekt Radija Kaj  Turizam bez granica, u ponedjeljak 27. ožujka 2017. godine, u Početrtku je održan sastanak župana (načelnika) Občine Podčetrtek Petera Misje, direktora prodaje i marketinga Terma Olimia Vasje Čretnika, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i direktora Radija Kaj Drage Gradečaka, sa suradnicima. Slovenski domaćini iskazali su veliko zanimanje za proširenje suradnje, posebno iz razloga što su Občini Podčetrtek, najuspješnijoj u Sloveniji, sa najvećim brojem realiziranih EU projekata, od kojih se značajan broj odnosi na Terme Olimia, od velikog značaja hrvatski gosti.

– Kroz protekle tri godine Krapinsko-zagorska županija zabilježila je porast broja dolazaka gostiju za 71% i noćenja za 75%. Veliku zaslugu u tome ima i odlična suradnja s Radijem Kaj, koji kroz realizaciju brojnih manifestacija i programskih sadržaja, u velikoj mjeri, radi na promicanju tradicije i kulture ovoga kraja – ističe župan Željko Kolar. – Planovi Krapinsko-zagorske županije su daleko veći pa je cilj do 2025. godine povećati broj noćenja na milijun godišnje, čemu u prilog ide otvaranje dva mala hotela i početak gradnje jednog velikog te čitav niz drugih turističkih investicija, dodaje Željko Kolar.

– Radio Kaj pokriva područje od dva milijuna ljudi, tj. grad Zagreb i osam županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske, a slušanost mu doseže više od 500 tisuća ljudi, rekao je na u Sloveniji, najavljujući u radijskom programu još više atraktivnih turističkih sadržaja, direktor Radija Kaj Drago Gradečak. Jedan od preduvjeta za još bolju prekograničnu suradnju ostvaren je upravo 27. ožujka 2017. godine, puštanjem u rad novog, 23. po redu vlastitog odašiljača, na vrhu Koštrunova brijega, na frekvenciji 95,4 MHz.

loading