Skip to content

Turizam bez granica Radija Kaj iz Preloga

Posted in Turizam

Prelog, ili kako domaći kažu – Prilok, smjestio se uz lijevu obalu rijeke Drave i drugi je grad po veličini u Međimurskoj županiji. Smješten je blizu vrlo velikih gradova te je na takvome mjestu da gotovo svi strani putnici moraju proći Prelogom. Naravno, prometni položaj nikako nije dostatan da bi privukao turiste, zato je tu turistička ponuda Preloga u području kulturnog i manifestacijskog, a posebice sportskog i zelenog, odnosno održivog turizma.

Turističke sadrže Preloga u emisiji „Turizam bez granica“,  u razgovoru s urednicom emisije Karmen Špiranec, predstavili su direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, direktorica Turističke zajednice grada Preloga Petra Bobić, vlasnica i direktorica DG sporta Dragica Domjanić, ravnateljica Muzeja grada Preloga Iva Kožnjak te tajnik ženskih i malonogometnih reprezentacija HNS-a Denis Lukša.

Hotel Panorama, koji posluje u sklopu poduzeća DG Sport, nedavnom nadogradnjom smještajnih kapaciteta i pratećih sadržaja, čvrsto se pozicionirao u području sportskog turizma te redovito ugošćuje žensku rukometnu i nogometnu reprezentaciju Hrvatske, rekla je direktorica i vlasnica Dragica Domjanić, najavivši planove za izgradnju bazena, jedini sadržaj koji trenutno nedostaje.

Snažan investicijski ciklus događa se upravo na prostoru susjedne preloške Marine, dragulju ptičarenja u ovom dijelu Hrvatske, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Preloga Petra Bobić. Provodi se EU projekt „Aqua adventures“, vrijedan 10 milijuna kuna, u sklopu kojeg će se urediti šetnice i 60 kućica za prihvat gostiju, a kupljeni su i kanui za boravak na jezeru te promatranje bogatog ptičjeg fonda.

Tu je i nezaobilazna bogata ponuda Muzeja „Croata Insulanus“ koji će bogatim programima proslaviti 10. rođendan, rekla je ravnateljica Muzeja grada Preloga Iva Kožnjak te kao osobitu vrijednost, istaknula bogatu zbirku djela najpoznatijih imena naivne umjetnosti.

Zahvaljujući stalnom nadograđivanju sadržaja, donje Međimurje sve ozbiljnije se pozicionira na turističkoj karti Hrvatske, ustvrdio je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i najavio skorašnje otvorenje Centra za interpretaciju Dravski zlatari u Donjem Vidovcu te snažnije pozicioniranje branda Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, dok će se u Donjoj Dubravi urediti Palača međimurske popevke .

Sljedeća emisija „Turizam bez granica“ na rasporedu je u utorak 14. lipnja 2022. godine, a bit će realizirana iz Termi Tuhelj.

loading