Skip to content

Turizam bez granica Radija Kaj iz Štrigove

Posted in Turizam

Svi, koji su u potrazi za doživljajem prekrasne prirode, dobrog društva, hrane i vrhunskih vina, dobro su došli ovih dana u gornje Međimurje, na ovogodišnje Urbanovo, manifestaciju za hedoniste nove generacije. Urbanovo je predstavljeno u emisiji Radija Kaj Turizam bez granica, realiziranoj izravno u četvrtak, 12. svibnja 2022. godine, iz Doma kulture u Štrigovi.

Nakon uspješnog 6. Međunarodnog ocjenjivanja vina, još uvijek aktualnog Urbanovo gurman tjedna, uslijedit će i bogat program Festivala Pušipela, u vikendu od petka, 13. do nedjelje, 15. svibnja 2022. godine. Novina manifestacije je Pjenušav doručak na Mađerkinom bregu, u subotu, 14. svibnja 2022. godine. Urbanovo, kojim se u najboljem svjetlu javnosti predstavljaju vrhunska međimurska vina nagrađena na brojnim domaćim i svjetskim izložbama, jedna je od vodećih manifestacija na području Međimurske županije i vodeća na području Općine Štrigova, naglasio je voditelj ureda Turističke zajednice Općine Štrigova Josip Mikec.

Nakon festivala Pušipela, slijedi program Otvoreni podrumi, a održavaju se u petak, 20. i  subotu, 21. svibnja 2022. godine. Za posjetitelje će svoje vinske podrume otvoriti vodeći međimurski vinari – Izletište „Vinska kuća Hažić“, Munđarov breg, Podrum Štrigova, Preiner vina, Solum vinarija, Vina DK – Dvanajščak Kozol, Vina Horvat, Vina Kunčić, Vina Medenjak, Vina Vuković, Vinarija Cmrečnjak, Vinarija Kocijan, Vinarija Novak, Vinarija Štampar, Vino Kerman i Vinska kuća Kossi. U emisiji Turizam bez granica, svoje su aktivnosti predstavile vinarke Tatjana Hažić, Ina Kerman i Andreja Kocijan te predsjednik Udruge Hortus Croatie David Štapmar.

I festival Pušipela, a posebice Otvoreni podrumi, jedinstvena su prilika za upoznavanje kvalitete 250 najboljih međimurskih vina, naglasio je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i pozvao slušatelje na Urbanovo. Pozivu se pridružio i predsjednik Organizacijskog odbora Urbanova, župan Međimurske županije Matija Posavec. – Kvaliteta vina, nagrađena na brojnim eminentnim izložbama, poput Decantera, odličan su temelj za organiziranje manifestacije kojom se stoljetna tradicija vinogradarstva i vinarstva gornjeg Međimurja te vrijedan rad međimurskih vinara želi predstaviti Hrvatskoj i svijetu, rekao je župan Matija Posavec te pozvao sve slušatelje da posjete živopisno i zanimljivo gornje Međimurje.

Serijal emisija Turizam bez granica nastavlja se u u programu Radija Kaj u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. godine, u vremenu od 11 do 13 sati iz Stubičkih Toplica, iz Hotela „Matija Gubec“.


loading