Skip to content

Turizam bez granica Radija Kaj na Zagorskom gospodarskom zboru

Posted in Turizam, and Zagorski gospodarski zbor

Turistička emisija Radija Kaj, „Turizam bez granica“, u svom posebnom izdanju, uživo je u četvrtak, 8. rujna 32022. godine emitirana iz prostora 30. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini. Kao vrlo bitan dio gospodarstva, turistički sektor ove godine, nakon dvije pandemijske, bilježi izuzetne rezultate. Vrlo dobre turističke pokazatelje ima i sjever Hrvatske.

Destinacija Zagorje bajka na dlanu, prepoznatljivi turistički brend Krapinsko zagorske županije, od 1. siječnja do 7.rujna ove godine ima 127 tisuća dolazaka i 270 tisuća noćenja čemu doprinose kuće za odmor kao i luksuzne vile, posebno prepoznati smještajni kapaciteti, baš kao i brojne manifestacije Hrvatskog zagorja, kulturnog, sportskog i zabavnog sadržaja, rekla je direktorica Ureda TZ KZŽ Sanja Škrinjar.

Tjedan kajkavske kulture uvršten je među najznačajnije manifestacije u RH, a ovogodišnji 57. jubilarni Tjedan ponovno je središnji događaj kajkavskog običaja, riječi, pjesme i autohtone ponude, s kojom radosno dočekujemo svakog gosta, ističe direktorica TZ Grada Krapine Nedeljka Vodolšak.

Zlatarski kraj ima svoje posebnosti, a najznačajnija manifestacija su 53. Dani kajkavske riječi koji će ove godine trajati punih deset dana od 23. rujna do 2. listopada s brojnim različiti sadržaji, ponajprije za najmlađe kajkavce, najavila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, Gordana Valjak.

Među najposjećenijim i priznatim kontinentalnim manifestacijama je i Renesansni festival u Koprivnici, tu su Podravski motivi, a zima u Podravini bit će u znaku jedinstvenog Srednjovjekovnog božićnog sajma, istaknuo je direktor TZ Grada Koprivnice Renato Labazan, a bogatu ponudu Grada Čakovca predstavio je direktor Turističke zajednice Grada Čakovca Filip Horvat.

loading