Skip to content

Turizam bez granica Radija Kaj iz Osijeka

Posted in Turizam

Tko je sladak i kada je ljut? Je li bolji kulen na drvu nego ulje na platnu? Ima li kajaka na mirnim vodama i kome je vinograd najdraži grad, saznat ćete ako se zaputite na istok Hrvatske. No, to nisu jedine tajne koje kriju prekrasni krajolici, bogato kulturno i tradicijsko nasljeđe te nezaboravna gastro i eno ponuda koja je predstavljena u emisiji Radija Kaj Turizam bez granica, u četvrtak 2. lipnja 2022. godine, izravno iz Osijeka.

Turističku ponudu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u eteru Radija Kaj predstavili su direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić, ravnatelj Parka prirode Kopački rit Ivo Bašić, Krešimir Škrtić iz turističke agencije Arriva Travel te Robert Seligman, vodeća osoba za sport u Gradu Osijeku.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije ovih je dana lansirala kampanju „Via Slavonija Baranja“ te uz krilaticu – Hedonizam je na istoku želi skrenuti pažnju na zanimljiviju ponudu destinacije.

– Uz novootvorenu turističku atrakciju u Parku prirode Kopački rit – interpretacijski centar Tikveš, tu su brojne obiteljske i povijesne vinarije, Državna ergela Đakovo, autentična turistička gospodarstva, divni Osijek i Đakovo, nepregledna polja žita i uljane repice, impresivni krajolici smješteni uz Dunav i Dravu, plemićka ostavština i obilje hedonizma nadohvat ruke, rekla je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

Upravo s projektom Prezentacijsko edukacijskog centra Tikveš, s jedinstveno oblikovanim postavom kao ishodištem edukacije o prirodnim značajkama Kopačkoga rita i važnosti njegova očuvanja, slušatelje je upoznao ravnatelj Parka prirode Kopački rit Ivo Bašić. – Nekada je dvorac bio rezidencijalno lovačko sjedište, zatvorenog tipa, za vladare i njihove goste, a sada će se koristiti za zaštite prirode i promocije zaštićenog područja, naglasio je Bašić.

O bogatom programu koji posjetitelje Osijeka očekuje kroz nadolazeće razdoblje, govorila je direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka Tajana Rogulja te je, s velikim zadovoljstvom, najavila završetak radova na osječkoj Copacabani.

Osijek je posebno bogat i sportskim sadržajima i natjecanjima, što se odlično nadovezuje na turističku ponudu. Naime, od 15. do 19. lipnja 2022. godine, u Osijeku će se održati 23. Pannonian  Challenge. Manifestacija je to za ljubitelje ekstremnih sportova, za one koji žive urbanu kulturu, a koji će ujedno moći vidjeti sve turističke potencijale, ne samo Osijeka već i Osječko-baranjske županije, najavio je Robert Seligman.

loading