Skip to content

Emisija Turizam bez granica Radija Kaj uz Međunarodnu konferenciju TOURISM 365

Posted in Turizam

TUHELJSKE TOPLICE – Emisija Radija Kaj Turizam bez granica, emitirana je u utorak, 20. rujna 2022. godine, uživo od 11,00 do 13,00 sati, s međunarodne konferencije o cjelogodišnjem turizmu TOURISM 365, održane u Termama Tuhelj. Ovogodišnja, šesta po redu  konferencija, okupila je lidere turističke politike, velikih kompanija i malih poduzetnika, koji su kroz izlaganja nastojali dati odgovor na pitanje kako dalje razvijati turizam, a u emisiji Turizam bez granica o tome su govorili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnatelj Uprave za razvoj, investicije i konkurentnost turističkog gospodarstva u Ministarstvu turizma i sporta RH Robert Pende, nezavisni stručnjak za poslovanje i turizam te bivši potpredsjednik Vlade Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša te organizatorica konferencije, direktorica tvrtke Julius Rose Ivana Kolar.

– Unatoč brojnim negativnim okolnostima, ovogodišnja turistička sezona i u Hrvatskoj i Europi je uspješna, a turizam se vraća na velika vrata. Pokazali smo da je otporan, a sad je na nama da pokažemo da je i inovativan, ističe organizatorica konferencije Ivana Kolar.

– Cilj kojem Hrvatska teži je produženje turističke sezone, rekao je u emisiji Turizam bez granica ravnatelj Uprave za razvoj, investicije i konkurentnost turističkog gospodarstva u Ministarstvu turizma i sporta Robert Pende. – Nadamo se da će ova konferencija dati dio odgovora na pitanje kako Hrvatsku učiniti ne isključivo ljetnom turističkom destinacijom, dodao je Pende naglasivši kako konkretno u kontinentalnom dijelu hrvatske treba ulagati između ostalog u razvoj toplica i zdravstvenog turizma. Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša naglasila je kako je Krapinsko-zagorska županija najsnažnija županija u kontinentalnom turizmu, što i ne čudi s obzirom na to da ponuda raste i kvalitativno i kvantitativno, ali i da će ponudu u naredne tri godine obogatiti značajne investicije u turizmu na području Krapinsko-zagorske županije. Dodala je da se u ovom trenutku radi o barem 10 značajniji investicija koje su pred nama. I Matuša je istaknula kako je turizam pred velikim izazovima i da treba pratiti trendove koji se pojavljuju kod posjetitelja. Jedna od glavnih značajki je da se turisti žele osjećati sigurno i da posjetitelju treba ponuditi uvijek nešto novo. Zaključila je kako Krapinsko-zagorska županija prati trendove i spremna je odgovoriti na sve izazove i želje gostiju.

– Turizam je trenutno na velikoj prekretnici, jer nakon dvije pandemijske godine, imamo dobre rezultate budući da su se ljudi zaželjeli putovanja, no pred nama je izazovno razdoblje kada treba odlučiti kako dalje i što ponuditi gostima da bismo ostali konkurentni, rekao je nezavisni stručnjak za poslovanje i turizam te bivši potpredsjednik Vlade Republike Slovenije Zdravko Počivalšek. Prema njegovim riječima, odgovor je održivi turizam, turizam koji ima dobru poveznicu s prirodom te inovativni novi proizvodi.

– Hrvatska ove godine bilježi odlične turističke rezultate; rujan je za sada tri posto jači nego rujan 2019. godine, a i pokazatelji za listopad i studeni su jako dobri, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. – Kako bi se zadržala pozicija Hrvatske na turističkom tržištu, pomno se pripremaju turističke aktivnosti za sljedeću turističku godinu, u smislu održivosti turizma i naših turističkih destinacija te promocije na turističkom tržištu, jer Hrvatska je, u odnosu na konkurenciju u smislu održivosti i same kvalitete, raznolikosti i brige za okoliš, itekako konkurenta turistička destinacija, zaključio je Staničić.

Više o konferenciji ovdje

loading