Skip to content

Turizam bez granica iz Termi Jezerčica

Posted in Turizam, and Vijesti

Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i suradnik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i sustava turističkih zajednica na razvoju Outdoor-a te jedan od bike vodiča Ivan Dolić
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar

Terme Jezerčica jedan su od turističkih bisera Zagorja – bajke na dlanu, potvrđeno je još jednom u emisiji Turizam bez granica, koja je u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine, realizirana uživo, s terase novouređenog vanjskog dijela bazenskog kompleksa. Gosti urednice emisije Gordane Tepuš bili su župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, bike vodič te suradnik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i sustava Turističkih zajednica na razvoju outdoor aktivnosti Ivan Dolić iz tvrtke Terra projekt te voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Uvijek atraktivna ponuda Termi Jezerčica u posljednje je vrijeme obogaćena novim sadržajima, jer je od listopada prošle godine u tijeku veliki investicijski ciklus, a u do sada provedene projekte, uloženo je oko osam milijuna eura, navodi direktor Termi Elvis Pavleković. – Obnovljen je kompletan smještajni dio, wellness i hotelski restoran, obnova je nastavljena rekonstrukcijom i dogradnjom vanjskih terasa, a posebno atraktivan je i novi dio otvorenog vodenog parka s atrakcijama za djecu, aqua play house, ističe Pavleković. U narednom razdoblju kreće se i s gradnjom novog hotela, kapaciteta 126 soba te najvećeg aqua parka na kontinentu, a dogradit će se i kamp. Cijela investicija trebala bi završiti do 2025. godine te bi se nakon ciklusa ulaganja više od 60 milijuna eura, Terme Jezerčica trebale pretvoriti u najmodernije i najveće kupalište, s visokokvalitetnim hotelskim smještajem i kampom, navodi direktor Pavleković.

Ponosan na investicije u Termama Jezerčica je i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. – Terme Jezerčica jedna su od perjanica kontinentalnog turizma i imali smo sreće s novim vlasnikom ovog kompleksa koji znatnim ulaganjima diže turističku ljestvicu, ne samo u ovom kraju nego u čitavoj Hrvatskoj, navodi Gospočić.

Posjetiteljima Krapinsko-zagorske županije nastoji se ponuditi potpun doživljaj i hotelske goste usmjerava se i na druge destinacije pa se uspješno se razvija i outdor turizam. Prema riječima bike vodiča te suradnika Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i sustava Turističkih zajednica na razvoju outdoor aktivnosti Ivana Dolića iz tvrtke Terra projekt upravo je u tijeku označavanje bike ruta, izrada elaborata za nove rute te je u pripremi izrada bike karti, budući da taj segment turističke ponude posljednjih nekoliko godina izaziva sve veći interes posjetitelja.

U Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije iznimno su zadovoljni rezultatima, koji već sada premašuju one iz rekordne 2019. godine. – Do 26. srpnja 2023. godine ostvareno je 103 tisuće dolazaka i 213 tisuća noćenja, što je tri posto više nego u 2019. godini i sedam posto više nego u 2022. godini, navodi voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. Uz hotelski smještaj, gdje se povećava broj ležajeva, raste i broj kuća za odmor, kojih je trenutno 135, dodaje Škrinjar.

Veliko zadovoljstvo investicijskim ciklusom koji je u tijeku u Termama Jezerčica ne krije ni župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Meni je drago što se ovdje na kontinentu, turizam uspješno razvija 365 dana u godini. Posljednjih 10-akgodina ponuda je izrazito napredovala; 2013. godine imali smo, primjerice, 2.113 kreveta, a sada ih je 3.760, kuća za odmor 2018. godine bilo je 70, a sada ih je 135. Ponuda je iz dana u dan sve bogatija, što gosti prepoznaju i Hrvatskoj je zagorje stoga najjača kontinentalna destinacija u Republici Hrvatskoj, zaključio je župan Željko Kolar.

loading