Skip to content

Turizam bez granica iz Bio parka Čazma

Posted in Turizam

Urednica emisije Turizam bez granica Vlasta Stamičar i direktorica Turističke zajednice grada Čazme Ivana Sabljak Murlin
Urednica emisije Turizam bez granica Vlasta Stamičar i upraviteljica Biološkog kupališta – Bio park Čazma Dajana Petrina
Urednica emisije Turizam bez granica Vlasta Stamičar i kustosica u Gradskom muzeju Marina Junger

ČAZMA – Popularna emisija Radija Kaj Turizam bez granica realizirana je u petak, 14. srpnja 2023. godine, uživo od 11,00 do 14,00 sati, s prostora prvog biološkog bazena Bio parka Čazma, koji je dio cjelovitog projekta Natura. Projekt pozicionira Čazmu kao novo turističko središte i grad zelenog turizma, potpuno mijenja vizuru grada i čini ga jednim o najvećih kontinentalnih turističkih atrakcija održivog turizma u Hrvatskoj. Riječ je o biološki filtriranoj vodi bez klora i drugih kemikalija, u prirodnom okruženju u samom središtu grada, s temperaturom vode do 28 stupnjeva te besplatnim ležaljkama i suncobranima na plaži uz bazen.

– Kupalište i bazen otvoreni su svakog dana od 09,00 do 21,00 sat, u ljetnim mjesecima i do 22,00 sata tako da posjetitelji mogu uživati i u noćnom kupanju, rekla je u emisiji Turizam bez granica upraviteljica biološkog kupališta Bio parka Čazma Dajana Petrina, ističući kako se u dane vikenda nude i glazbeni sadržaji kao i kvalitetna ugostiteljska ponuda. Odrednica turističke ponude grada Čazme okrenuta je povratku prirodi, tako da uz biološko kupališta Bio parka, grad smješten podno Moslavačke gore i uz rijeku Česmu, sve ga 60 kilometara od grada Zagreba nudi atraktivne programe i sadržaje boravka na otvorenom. Kako je u razgovoru s urednicom emisije Vlastom Stamičar naglasila direktorica Turističke zajednice grada Čazme Ivana Sabljak Murlin uz jedinstvenu ponudu kupališta Bio parka, organizirani su dodatni sadržaji „Šetnje pod krošnjama“, te tematsko poučna pješačka staza „Dolina Česme“, koja se proteže od Vustja do Sišćana u dužini od 12,5 km. Izgrađena su odmorišta i vidikovci uz rijeku Česmu, duž cijele staze postavljene su klupe, stalci za bicikle i informativne ploče s edukativnim sadržajima o flori i fauni ovog bogatog kraja bioraznolikosti, rekla je direktorica gradske Turističke zajednice Ivana Sabljak Murlin. Uz sve to, ovog i sljedećeg vikenda organiziran je bogat kulturno-umjetnički i zabavni program uoči proslave Dana grada, 22. srpnja.

Kultura kao specifičan oblik turizma u gradu Čazmi zastupljena je kroz povijesne ostavštine na ovom prostoru, posebice najstarijeg sakralnog spomenika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji visoke vrijednosti, Crkve sv. Marije Magdalene, nastala početkom 13. stoljeća. – U Čazmi svakako treba obići i zidine Gradine i Gradski muzej koji čuva arheološke nazale ovog kraja te dvije galerije sa zanimljivim izložbama, rekla je kustosica Gradskog muzeja Marina Junger.

Promo sadržaj TZ Čazma

loading