Skip to content

Turizam bez granica iz Vuglec Brega

Posted in Turizam, and Vijesti

Urednica emisije Turizam bez granica Arijana Tojagić i vlasnik Vuglec Brega Mario Vuglec
Urednica emisije Turizam bez granica Arijana Tojagić i vlasnica kuće za odmor Freya Krapinske Toplice Romina Žumer Muslić
Urednica emisije Turizam bez granica Arijana Tojagić i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar
Urednica emisije Turizam bez granica Arijana Tojagić i načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković
Urednica emisije Turizam bez granica Arijana Tojagić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar

Zeleno Hrvatsko zagorje s izrazitom lakoćom privlači velik broj posjetitelja na svoje područje, a nudi im i zaokruženu turističku priču. Od visoko razvijenog zdravstvenog turizma, prirodnih ljepota, brojnih termi i bogate kulture, turistička ponuda Krapinsko-zagorske županije svake godine donosi i novitete, odnosno s lakoćom pogađa ukus posjetitelja. Zašto je Zagorje, bajka na dlanu, tema je bila novog izdanja popularne emisije Radija Kaj „Turizam bez granica“, emitirane u utorak, 18. srpnja 2023. godine, uživo iz Vuglec Brega uživo u programu Radija Kaj od 11,00 do 14,00 sati.

U emisiji su gostovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković, vlasnica kuće za odmor Freya Krapinske Toplice Romina Žumer Muslić te domaćin, vlasnik Vuglec Brega Mario Vuglec.

Mir i prirodne ljepote, kombinacija je koju turisti sve više traže, a to mogu pronaći u pansionu Vuglec Breg, koji se smjestio na bajkovitom brežuljku u selu Škarićevo, na pola puta između Krapinskih Toplica i grada Krapine. U svojoj ponudi nudi šest tradicionalnih, ali moderno opremljenih kućica, zbog kojih je ova lokacija proteklih godina postala omiljeno izletište mnogim posjetiteljima, a tu su još i restoran, vinarija te vinograd. – Gosti nam rado dolaze i zbog kvalitetne hrane, dobrih vina i pjenušaca koje proizvodimo u našoj vinariji, a od kad imamo bazen gosti sada više ne dolaze samo na jednu noć nego uzimaju sedam dana noćenja da mogu uživati u lijepom Zagorju, rekao je domaćin Mario Vuglec dodajući da osim Zagrepčana, sve više posjetitelja dolazi iz Slovenije, ali i iz Austrije. Vuglec Breg nudi i organizirane vožnje biciklima po bregima koje goste dodatno upoznaju s ljepotama ovog kraja.

Krapinsko-zagorska županija ima 135 kuća za odmor, a ovaj oblik smještaja sve je popularniji kod posjetitelja. Prepoznala je to i vlasnica kuće Freya Krapinske Toplice, Romina Žumer Muslić koja je za Radio Kaj otkrila, da iako su relativno novi na tržištu, zadovoljni su sa smjerom razvoja i brojem gostiju te su termini za smještaj u kući za odmor skoro pa popunjeni. – Naša mala autohtona zagorska kućica pruža mir, tišinu i zelenilo, ali ima sve elemente modernog turizma, a još ju uređujemo i proširujemo ponudu. Ove godine uveli smo wellness, saunu i dodatnu sobu, a završavamo i bazen sa terasom i novo parkiralište, što će dodatno podići razinu kvalitete i omogućiti posjetiteljima neometan odmor i bijeg od buke, rekla je Žumer Muslić.

Osim smještajnih kapaciteta, posjetiteljima Hrvatsko zagorje nudi i onaj zabavan dio odmora, odnosno uživanje na brojnim manifestacijama. Jedna takva počinje u četvrtak, 20. srpnja 2023. godine, a radi se o festivalu BadlFest kojeg je predstavila načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković. – Riječ je o tradicionalnom festivalu, koji je dobio ime po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama Jakovu Badlu, kroz kojeg se spajaju duh prošlog vremena, tradicije i moderne kulture, na način da se na atraktivnim lokacijama održavaju glazbene večeri pod zvijezdama, te niz kulturnih i sportskih događanja, uživanja u prirodi i termalnim izvorima, istaknula je načelnica Jureković, dodavši kako ova manifestacija dodatno obogaćuje ponudu Krapinskih Toplica koje su koljevka zdravstvenog turizma Sjeverozapadne Hrvatske.

Da Krapinsko-zagorska županija zaista ima zaokruženu turističku priču i najbolja je kontinentalna turistička destinacija, pokazuje i podatak kako godišnje raste broj noćenja i dolazaka turista. Do 17. srpnja 2023. godine ostvareno je više od 97 tisuća dolazaka i 197 tisuća noćenja, što je, uspoređujući s rekordnom 2019. godinom više za tri posto, a s istim razdobljem prošle godine, radi se o povećanju od sedam posto u dolascima i noćenjima. Kako je naglasila voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, svake godine sustavno se obogaćuje ponuda. – Nastavlja se projekt True Zagorje Home koji je osigurao 12 novih kuća za odmor, kreće se sa jačom promocijom na najvažnijim tržištima, poput Slovenije i Njemačke, a kroz Javne pozive Hrvatske turističke zajednice u Krapinsko-zagorsku županiju pristiglo je 620 tisuća eura za nova tri projekta. Počeli smo i s razvojem Zagorje Outdoor-a, sada smo u fazi označavanja bike ruta na terenu, fokusirani smo i na trail, doradit ćemo i konjički turizam što će biti itekako interesantno našim gostima, najavila je Škrinjar.

Ovo područje prati trendove, ali i nameće brojne novitete te je, što se tiče kontinentalnog turizma, u mnogim stvarima na prvom mjestu. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar rekao je kako je Županija upravo zbog toga raspisala Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava privatnim iznajmljivačima, u iznosu od 66 tisuća eura, a ta potpora podići će kvalitetu njihovih objekata, ali i dati dodatan sadržaj poput sunčanih panela na krovovima, bazena i ostalog. Kako je najavio župan Kolar, iduće godine iznos predviđen za ovaj natječaj bit će još i veći. – Kad bi pogledali lokacije tih kuća za odmor u našoj županiji, u kojem su prirodnom okruženju i koju sve ponudu nude, možemo se mjeriti s bilo kojom „razvikanom“ Europskom regijom, a u budućnosti će za takvim objektima i sadržajima biti veća potražnja budući da je Zagorje idealno mjesto za takav odmor, zaključio je župan Željko Kolar.

FOTO: vuglec-breg.hr/kaj.hr

loading