Skip to content

Turizam bez granica iz Pregrade

Posted in Turizam

Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i direktorica Turističke zajednice područja Srce zagorja Karolina Hostić
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Pregrade Davor Špoljar
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i umjetnička voditeljica KUD-a Pregrada Lucija Vrhovski
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i predsjednik Udruge vinara „Dobra kaplica“ Robert Gretić
Urednica emisije Turizam bez granica Gordana Tepuš i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj

PREGRADA – Tradicionalna, 53. manifestacija „Branje grojzdja“, koja traje u Pregradi od 16. do 24. rujna 2023. godine, bila je tema emisije Radija Kaj Turizam bez granica urednice Gordana Tepuš, realizirane uživo iz Pregrade, u utorak, 19. rujna 2023. godine, od 11,00 do 14,00 sati.

– Za ovogodišnje izdanje manifestacije „Branje grojzdja“ priredili smo 50-ak različitih programa i teško je bilo kojeg posebno izdvojiti, jer o tome odlučuju afiniteti posjetitelja, no u fokusu su nam, kao i svih minulih godina naši vinogradari i njihova odlična vina te tradicija vezana uz najveseliji dio posla u vinogradu, a to je svakako berba, navodi direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić.

– KUD Pregrada uključen je u brojne programe, a ponajviše u organizaciju tradicionalnog Festival vinskih popevki i napitnica, na kojem će ove godine biti izvedeno 18 skladbi, što je najviše do sada, te za povorku berača, koja je kruna manifestacije i prikazuje svu raskoš ovog zagorskog običaja, kaže umjetnička koordinatorica KUD-a Pregrada Lucija Vrhovski. Atraktivan sadržaj u sklopu najveće pregradske manifestacije pripremilo je i Pučko otvoreno učilište Grada Pregrade, odnosno Muzej grada Pregrade i Gradska knjižnica, kaže ravnatelj učilišta Davor Špoljar. – Javnosti smo predstavili jednu značajnu knjigu „Marijaterezijanski urbari Varaždinske županije“, a u srijedu, 20. rujna 2023. godine, u 19,00 sati, slijedi nam otvorenje Izložbe narodnih nošnji i rukotvorina Pregrade i okolice, naglašava Špoljar.

Središnji pregradski trg, Trg Gospe Kunagorske i ove će godine, od četvrtka, 21. rujna, biti pretvoren u Trg dobre kapljice, a pregradski vinari, ponudit će posjetiteljima ono najbolje što čuvaju u svojim podrumima, rekao je predsjednik Udruge vinara i vinogradara Dobra kaplica Robert Gretić. – Udruga okuplja 86 vinara, a iznjedrila ih čak pet vrhunskih, koji nastupaju po domaćim i svjetskim natjecanjima te ostvaruju zavidne rezultate, naglašava Gretić.

Poziv u Pregradu na 53. „Branje grojzdja“ uputio je u emisiji Turizam bez granica gradonačelnik Marko Vešligaj, uvjeren kako će iz mnoštva pomno osmišljenih sadržaja svatko pronaći nešto za sebe. – Iza nas su već brojni zanimljivi programi, a neki od njih tek slijede, brojni naši građani okupljeni u razne udruge potrudili su se kako bi se kreirao atraktivan program i uvjeren sam da će svi koji ovih dana dođu k nama, iz Pregrade otići sa lijepim uspomenama, naglašava gradonačelnik Vešligaj.

loading