Skip to content

Porcijunkulovo u emisiji Turizam bez granica

Posted in Turizam

ČAKOVEC – Počinju dani šarenih trenutaka i pozitivnih emocija te čari koje donosi Porcijunkulovo u Čakovcu, događaj koji je davno prerastao okvire vjerskog događanja pa i samog Čakovca i Međimurske županije. Dio bogatih sadržaja, osmišljenih za sve generacije, predstavljen je u četvrtak, 28. srpnja 2022. godine, u emisiji Turizam bez granica Radija Kaj. “Porcijunkulovo”, tradicionalna kulturno – turistička manifestacija i jedno od TOP događanja u Hrvatskoj, ove godine obilježava 58. godinu održavanja i održava se od četvrtka, 28. srpnja do utorka, 2. kolovoza 2022. godine.

Kako je gastronomska ponuda nešto što osobito privlači posjetitelje u Međimurje, Porcijunkulovski plac novitet je u kojem se predstavlja više od 150 izlagača te brojni ugostitelji s tradicionalnom gastronomskom ponudom, rekao je vlasnik restorana Stari grad Jerko Rajher. Tu je i živopisna ulica kišobrana s tri tisuće instalacija te dječja zona, smještena uz južne bedeme Starog grada Čakovca dok ljubitelje glazbenih događanja očekuju čak 24 koncerta na četiri pozornice. Novost je i foto kutak na Trgu Republike uz umjetničku instalaciju Nikole Vudraga. – Veliko “Č” napravljeno je u stilu japanskog simbola koji predstavlja mir, humanost i vezu među ljudima, čime se odašilje i lijepa poruka za posjetitelje Porcijunkulovog, rekao je gostujući u emisiji Turizam bez granica Nikola Vudrag. Svi sadržaji Porcijunkulovog ove su godine raspodijeljeni na način da omogućuju kružno kretanje kroz grad, rekao je direktor TZ Grada Čakovca Filip Horvat i izrazio želju da manifestaciju posjetitelji što više prepoznaju. U organizaciju manifestacije uloženo je puno napora kako bi se predstavili u najboljem svjetlu, ističe gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i naglašava kako se zadržava sve ono po čemu je Porcijunkulovo prepoznatljivo, a novostima se želi obogatiti i osvježiti program te postaviti smjer u kojem će se manifestacija u nadolazećem vremenu razvijati.

Osim svjetovnih sadržaja, 58. Porcijunkulovo donosi bogat vjerski program, koji počinje trodnevnicom u subotu, 30. srpnja 2022. godine. Na sam blagdan Gospe od Anđela, u utorak, 2. kolovoza 2022. godine, središnje je euharistijsko slavlje u 10,00 sati, a predvodit će ga generalni vikar Varaždinske biskupije Antun Perčić. Porcijunkulovo je vjernicima prigoda da zatraže porcijunkulski oprost.

loading