Skip to content

Turizam na Radiju Kaj iz centra svijeta

Posted in Turizam

Posjetite li Ludbreg, moći ćete kazati da ste bili u centru svijeta, koji ujedno nudi zanimljive povijesne priče, stare legende i davne zavjete. Dio njih otkriven je u emisiji Turizam na Radiju Kaj koja je realizirana u srijedu, 21. travnja 2021. godine iz samog centra grada, s terase Pivnice Mejaš.

Grad Ludbreg osim izuzetnog potencijala u pogledu vjerskog turizma, zahvaljujući svetištu Predragocjene Krvi Kristove, danas se sve više okreće prema jednoj zdravoj destinaciji kontinentalnog turizma, rekao je gostujući u emisiji Turizam na Radiju Kaj gradonačelnik Ludbrega i predsjednik gradske Turističke zajednice Dubravko Bilić. U tom cilju,  u tijeku je provedba EU projekta  “Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine grada Ludbrega“.

Tako se uskoro očekuje otvorenje Arheološkog centra Iovia koji je, gostujući u emisiji, predstavio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Branko Dijanošić. Radi se o lokalitetu dijelu šireg kompleksa koji ukazuje na činjenicu da je Ludbreg, u rimsko vrijeme, bio značajno vojno središte na putu od Ptuja do Osijeka.

Raznolikost je riječ koja najbolje opisuje ludbreški kraj. Ovdje će vas dočekati Otok mladosti u samo središtu grada, najviši kip svetog Vinka  na svijetu, jedino priznato euharistijsko svetište sa čudom pretvaranja vina u krv Kristovu, fontana iz koje teče ludbreško vino te čitav niz drugih posebnosti. Među njima su brojne manifestacije od kojih valja izdvojiti skorašnju tržnicu i izložbu cvijeća, koje će se održati prvog i drugog vikenda u mjesecu svibnju, istaknula je direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ludbrega Andreja Horvat.

U Ludbregu ćete saznati kako je iz oceanske pučine izniknuo otok Antipodes, čuti uzbudljivu legendu o lijepoj Ludbergi i njenim vinogradima, rekao je predstavljajući Udrugu vinogradara Trsek Krešimir Horvat. Vinarstvo i vinogradarstvo i danas su ponos Ludbrega pa su sjajna vina nezaobilazni dio ludbreške turističke ponude, a njihova kvaliteta sve je zapaženija. Tako je s prošlogodišnje renomirane izložbe vina Decanter u Londonu, ludbreškim vinarima stiglo 7 medalja. Od ovogodišnje manifestacije očekivanja su i veća s obzirom da su svojih 14 uzoraka vrlo kvalitetnih vina poslala četvorica vinara, zaključio je Horvat.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading