Skip to content

Turizam na Radiju Kaj iz Stubičkih Toplica

Posted in Turizam

U utorak 20. travnja, od 11 do 13 sati, emisija Turizam na Radiju Kaj, emitirana je iz Krapinsko-zagorske županije, iz popularnog turističkog središta Stubičke Toplice. U Hotelu Matija Gubec, sugovornici urednici emisije Gordani Tepuš bili su Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske turističke zajednice, Josip Beljak, načelnik Općine Stubičke Toplice, Bernarda Ivček, direktorica Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice, Filip Poštek, direktor marketinga Hotela Matija Gubec i Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ Krapinsko-zagorske županije.

Zagorje ima dugu tradiciju pružanja odmora u ovom kraju, bogatom termalnim izvorima, inspiriran spojem zdravlja i užitka. Upravo to potvrdili su gosti emisije Turizam na Radiju Kaj, 20. travnja 2021. godine emitirane iz Hotela Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.

– Stubičke Toplice, značajnim ulaganjima, pretvaramo u vrhunski centar zdravstvenog turizma, jednako kao i Krapinske Toplice, s ponosom je rekao za Radio kaj Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.  U svibnju se otvara 33-metarski vanjski bazen na prostorima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, vrijednosti 24 milijuna kuna. To je dio velikog projekta ukupno vrijednog 171 milijun kuna, koji je pripremljen za novu financijsku omotnicu, a koji će bitno promijeniti vizuru i ponudu Stubičkih Toplica i pozicionirati Stubake kao jedan od centara zdravstvenog turizma u RH i šire. Također, kako ističe župan Kolar, uz Dan županije, 22. travnja, Krapinsko-zagorska županija službeno otvara za goste još jednu turističku atrakciju, Stazu kroz krošnje u Zelenjaku, kod spomenika Lijepe naše.

Ljekoviti termalni izvori prirodno su bogatstvo i potencijal Stubičkih Toplica, ali jednako tako, Stubičke Toplice razvijena su ekološka destinacija, s misijom očuvanja prirode i zaštite okoliša. Čak 80 posto područja općine Stubičke Toplice nalazi u Parku prirode Medvednica, pa se za potpuni doživljaj ovog dijela Krapinsko-zagorske županije, nadomak grada Zagreba, preporučaju i posebno uređene šetnice, kao dodatni relaksirajući sadržaj u prirodi, ističe načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

Bernarda Ivček, direktorica Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice, naglasila je da Stubičke Toplice nude i razna kulturna događanja i manifestacije tijekom godine. – Prepoznatljiva i najposjećenija je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom Gljivarenje v Stubakima, a također, posljednjih godina, Stubaki su nezaobilazna ljetna destinacija zahvaljujući Malom uličnom festivalu. Za ugodan boravak gostiju u Stubičkim Toplicama, svoje usluge smještaja, bazena s termalnom vodom, kongresnog centra, gastro ponude nudi hotel „Matija Gubec“, naveo je Filip Poštek, direktor marketinga Hotela Matija Gubec.

-Turistički rezultati Zagorja za prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje 2019. godine su na 79% u dolascima, što je prema riječima voditeljice ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanje Škrinjar, sjajno, s obzirom da je 2019. godina bila rekordna, a domaćih gostiju čak je i 17% više u dolascima nego 2019., dodala je Škrinjar. Ističe kako će sjajna prilika za promociju Zagorja, biti i Svjetsko reli prvenstvo – WRC, koje će se od 22. do 25. travnja voziti i na ovom području. Vožnju Zagorjem kroz prijenos pratit će gledatelji u 150 zemalja svijeta.

loading