Skip to content

Turizam na Radiju Kaj iz Termi Tuhelj

Posted in Turizam

U suradnji s brojnim turističkim zajednicama s područja Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije, Radio Kaj tijekom mjeseca travnja realizira brojne emisije iz poznatih turističkih destinacija

Posljednja u nizu emisija Turizam na Radiju Kaj iz Krapinsko-zagorske županije, realizirana je u utorak, 27. travnja 2021. godine,  iz Tuheljskih Toplica, odnosno Termi Tuhelj. Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj, naglašava da je odmor u ovom kraju inspiriran je spojem zdravlja i užitka, a Terme Tuhelj od svojih se početaka razvijaju u smjeru vodećeg kupališnog kompleksa u kontinentalnoj Hrvatskoj te danas predstavljaju moderno zdanje uklopljeno u pitome zagorske brege. – Turističkim rezultatima, s obzirom na situaciju, smo zadovoljni jer smo primjerice u prva četiri mjeseca ove godine ostvarili 76% dolazaka, u usporedbi s istim razdobljem odlične 2019. godine, rekao je Čretnik. U razgovoru s urednicom emisije Gordanom Tepuš, dodao je da se, očekuju, iznimno atraktivni vanjski bazeni Termi Tuhelj otvaraju krajem svibnja.

Tatjana Petranović Capar, direktorica Turističke zajednice područja Biser Zagorja, istakla je da se ovo područje odlikuje raznolikošću turističke i gastro ponude, brojnim manifestacijama, vjerskim i sportskim događanjima te pučkim veselicama uz očuvanje tradicijskih običaja. Među gostima emisije bili su i Davor i Snježana Starešina, vlasnici kuće za odmor, odnosno apartmana u Tuheljskim Toplicama, koji se turizmom bave od 2018. godine i vrlo su zadovoljni, odnosno kad su kretali s poslom, nisu se ni nadali tolikom uspjehu, jer ugošćuju ljude iz cijelog svijeta, a u usporedbi s 2019. godinom kada im je popunjenost bila 250 dana godišnje, sada su na oko stotinjak dana.

– Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije uključena je u projekt Around Zagreb, zajedno sa Turističkim zajednicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije kojim se nastoji u cjelinu povezati turistička ponuda, te gostima ponuditi više sadržaja, rekla je voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, dodavši kako će se tijekom svibnja u tu svrhu i snimiti promidžbeni film. Također, razvija se projekt Zagorje card, u koji se kontinuirano uključuju novi dionici, a gostima se s tom karticom omogućuju dodatne popuste na brojnim lokacijama, koje oni tijekom  boravka u Zagorju najčešće posjećuju.

Župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Kolar naglasio je kako je županija svrstala je razvoj turizma među svoje prioritetne aktivnosti te pruža bezuvjetnu podršku svima koji se već bave ili se tek namjeravaju baviti turizmom. – Zajedničkom suradnjom svih dionika u turizmu Krapinsko-zagorske županije, objedinjena ponuda vrlo je široka i raznolika, te upravo stoga i atraktivna kako domaćim tako i stranim gostima, koji u Zagorju mogu birati između relaksirajućeg odmora, ili pak onog adrenalinskog tipa, a na kraju sve začiniti odličnom eno i gastro ponudom, naglasio je župan Željko Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading