Skip to content

Turizam na Radiju Kaj iz Velike Gorice

Posted in Turizam

U programu Radija Kaj travanjski serijal emisija iz poznatih turističkih destinacija Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije, s ciljem promocije kontinentalnog turizma, ovog petka, 30. travnja 2021. godine, završen je emisijom iz Centra za posjetitelje grada Velika Gorica. Druženje pod uredničkim vodstvom Vlaste Stamičar, u eteru Radija Kaj, nastavljeno je na južnoj strani Zagrebačke županije, u turopoljskom kraju, u najvećem gradu u županiji, u Velikoj Gorici.

Zeleni prsten Zagrebačke županije uz sve svoje prirodne ljepote može se pohvaliti s obiljem kulturnih i povijesnih zdanja,  bogatom baštinom, sportskim i rekreacijskim aktivnostima, ali i posebnom eno gastronomskom pričom okusa zavičaja.

Grad Velika Gorica naslanja se s južne strane na Grad Zagreb, u srcu je turopoljskog kraja, a obiluje mnogobrojnim sadržajima. U Centru za posjetitelje, baš kao i u cijelom Turopolju može se doživjeti raznolikost ovog kraja, pomirisati ga, čuti njegove zvukove i doživjeti boje i arome, otkriti bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, tradiciju i povijest ovog plemićkog kraja. Sve to na jednom mjestu kroz razne interaktivne sadržaje nudi Centar za posjetitelje koji je otvoren radnim danima od 8 do 16 sati, subotom od 10 do 13 i nedjeljom od 16 do 19 sati- rekla je direktorica Turističke zajednice grada Velika Gorica Milada Mesarić.

Kulturni segment povijest i tradicija prepoznati su s kurijom Modić-Bedeković, Muzejem Turopolja, Nalazištem  Andautonija, zatim Lukavec, a intenzivno se radi i na turističkoj infrastrukturi biciklističkih staza kojima će se sve to objediniti za naše posjetitelje- rekao je v.d gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Grad Velika Gorica nudi niz rekreativnih i sportskih sadržaja predvođenih HNK Gorica koji je izuzetan promotor turizma i ljepota grada, županije i Lijepe naše- istaknuo je predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

Gastronomska priča turopoljskog kraja bazira se na ponudi brojnih restorana i OPG-a koji se bazira na prirodnim izvorima hrane, od turopoljske svinje, tartufe, do proizvodnje vrsnih čokolara- rekla je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović najavivši i suradnju domaćeg HNK Gorice i Turističke zajednice u promociji Turopoljskog luga, trkom kroz lug.

Grad Velika Gorica šesti je grad po veličini u Hrvatskoj. -Njegovo nasljeđe, kurije, turopoljske kuće, bogata drvena sakralna baština od koje se ponajviše ističe kapela sv. Barbare u Velikoj Mlaki, te lijepi primjer autohtone svjetovne arhitekture kurija Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici kao i vrijedni arheološki nalazi u Ščitarjevu gdje se od 1. st. nalazila Andautonija, prepoznati su turistički potencijali Zagrebačke županije, a blizina Zračne luke dodatni benefit dolazaka gostiju u sve bolje i kvalitetnije smještajne velikogoričke kapacitete,  naglasio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading