Skip to content

U čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog dva Centra izvrsnosti

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Centar za izvrsnost iz biologije, kemije, fizike i matematike u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu djeluje već četiri godine, a u drugu godinu rada ovih je dana ušao Centar izvrsnosti iz umjetničkog područja. Cilj ovih centara je poticati izvrsnost u STEM području i u umjetničkome području. U programima centara godišnje se okuplja stotinjak učenika s kojima, osim voditelja pojedinih područja – profesora iz međimurskih srednjih škola, rade poznati i priznati stručnjaci i umjetnici različitih profila.

Dobrodošlicu učenicima koji će u ovoj školskoj godini pohađati Centre izvrsnosti poželjela je ravnateljica Sandra Breka Ovčar, koja ja zahvalila Međimurskoj županiji na pruženoj pomoći za pokretanje Centara. Žaklin Lukša i Vedrana Močnik, voditeljice Centra izvrsnosti, rekle su kako polaznici Centra svih ovih godina osvajaju vodeća mjesta na natjecanjima što je pokazatelj uspješnosti rada s nadarenim učenicima, te da je najveća značajka Centara izvrsnosti što se kroz mnoge radionice potiče znatiželja kod učenika, učenička kreativnost, darovitost te njihov istraživački pristup.

– Međimurska županija prva je županija koja je prije 12 godina prepoznala važnost poticanja rada s darovitom djecom, a nit vodilja u osnivanju centara izvrsnosti bila je poticati izvrsnost učenika, ali i briga o odgojno-obrazovnim potrebama darovite djece, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

loading