Skip to content

U Ivanovcu spreman prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Već u srijedu, 9. ožujka 2022. godine, za dolazak izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, u Međimurskoj županiji bit će spreman prihvatni centar u Ivanovcu sa 150 ležajeva, rečeno je na operativnom sastanku u čakovečkoj Gradskoj vijećnici. U Međimurju će se pripremiti još dva prihvatna centra, u Pribislavcu i Donjem Kraljevcu, a volonteri Gradskog društva Crvenog križa Čakovec već su u akciji prikupljanja osnovnih potrepština i hrane za one koji će biti smješteni u prihvatnim centrima.

Iako se sa sigurnošću ništa u ovom trenutku ne može potvrditi, moguće je da 150 kreveta neće biti dovoljno za prihvat svih osoba, ponajviše žena i djece iz Ukrajine, kojima će Međimurje i Čakovec poslužiti kao tranzitni centar. Stoga su pozvali građane Međimurja, ukoliko su u mogućnosti osigurati adekvatni smještaj u svojem domu ili dati nekretninu na korištenje, da se jave  čakovečkom ili županijskom Stožeru Civilne zaštite, odnosno  Centru 112.

Zaključeno je da će se učiniti sve što je moguće, kako bi se pomoglo izbjeglom stanovništvu Ukrajine, što uključuje i podršku u sporazumijevanju, uključivanje djece u odgojno – obrazovni sustav te osiguravanje osnovnih životnih potrepština.

loading