Skip to content

U Krapini ministar zdravstva Vili Beroš sa suradnicima

Posted in Vijesti

KRAPINA – Ministar zdravstva Vili Beroš, na poziv župana Željka Kolara, u petak 17. travnja 2020. godine, posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju. Ministar, uz kojeg su bili i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, u Krapini je održao sastanak sa županom Kolarom, načelnikom Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelkom Ferek Jambrekom te ravnateljicama i ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja županije.

Razgovaralo se o epidemiološkoj situaciji te specifičnim problemima prisutnim na ovom području, prije svega o funkcioniranju specijalnih bolnica te konceptu formiranja COVID pozitivnog centra u Stubičkim Toplicama. Ministar je naglasio kako se razmišlja o uvođenju brzih testova za detektiranje korona virusa, te da je već dijelom spreman prijedlog izlazne strategije, odnosno popuštanja mjerama. – Nije samo broj novooboljelih u jednom danu taj koji će definirati kada će se mjere početi relaksirati, rekao je Beroš, dodavši kako se izlazna strategije priprema na osnovu najboljih iskustava drugih zemalja. – Pri tome je vrlo važno da pušemo na hladno, kako ne bi krivo procijenili trenutak, jer ako prerano krenemo s popuštanjem možemo izgubiti ovaj pozitivni efekt, naglasio je ministar.

Župan Željko Kolar izvijestio je nakon sastanka s ministrom i suradnicima kako danas na području Krapinsko-zagorske županije nema novozaraženih osoba, a još je jedna osoba ozdravila od korona virusa.

loading