Skip to content

U ozračju KAJ-a, 2. lipnja 2022. u HNK u Osijeku zajedno pripremaju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj

Turizam bez granica na Radiju Kaj – iz Hrvatskog zagorja i Međimurja

U ozračju KAJ-a, 2. lipnja 2022. u HNK u Osijeku zajedno pripremaju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj

Posted in U ozračju KAJ-a

Radio Kaj će 2. lipnja 2022. godine otputovati u Slavoniju, u grad Osijek, s popevkama, tradicijskim drvenim igračkama i predstaviti turističke sadržaje Slavonije, odnosno posjetiti novi kajkavsko-zagorski kraj brojnih ljudi koji su davno napustili zagorske brege i novi život potražili na slavonskoj ravnici.

Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine, u 19 sati, zajedno će organizirati svečani koncert U ozračju KAJ-a čiji je pokrovitelj predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Najmlađi će u sklopu hrvatskog odgojno-obrazovnog projekta Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila, uz potporu Ministarstva kulture i medija, u četvrtak 2. lipnja 2022. godine, u 10 sati, dobiti na poklon tradicijske drvene igračke koje je zaštitio UNESCO.

Turistička emisija Radija Kaj Turizam bez granica, izravno iz Osijeka, u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine, od 13 do 15 sati, predstavit će posebnosti kontinentalnog turizma Osijeka, Slavonije i Baranje, odnosno Osječko-baranjske županije, koja je također partner projekta Radija Kaj U ozračju KAJ-a u gradu Osijeku.

S ekipom Radija Kaj u Osijek će putovati i brojni gospodarstvenici, djelatnici u kulturi, čelnici jedinica lokalne samouprave, ali, prije svih, brojni popularni izvođači kajkavskih popevki, koji će uz orkestar Radija Kaj pod vodstvom Karla Kukovačeca, uz popularne izvođače iz Slavonije, 2. lipnja u Osijeku prirediti nezaboravnu večer dragog nam KAJ-a.

Kajkavske popevke, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, izvodit će: Ella Ranogajec Inkret, Igor Delač, Stjepan Jeršek Štef, Ivan Benc, Vlatka Kopić Tena, TS Đentlmeni, Gabrijela Hrženjak, Danijela Pintarić, Alen Đuras, Iva Ranogajec Inkret, Kirjales, Mirko Švenda Žiga, Gordana Ivanjek Tušek i Mia Dimšić. Kajkavske stihove kazivat će glumica Vlasta Ramljak.

Izvođači će nastupiti uz Orkestar Radija Kaj, pod vodstvom Karla Kukovačeca.
Voditelji Karmen Špiranec i Velimir Čajko.
Tehničko vodstvo Mario Inkret.
Izravni prijenos i zajednička RTV produkcija Radio Kaj i TV Zapad.
Organizacija Goran Kukovačec.
Projekt potpisuje Drago Gradečak, direktor Radija Kaj.

Više na temu U ozračju KAJ-a ovdje

loading