Skip to content

U ozračju KAJ-a Pitomača u Krapini

Posted in U ozračju KAJ-a

U subotu 1. rujna 2018. od 18 sati na Trgu Ljudevita Gaja, program su izveli sudionici iz Pitomače. Program pod nazivom Kušlec z Pitomače, Centra za kulturu Drago Britvić, u Krapinu su donijeli: mali i veliki pitomački mužikaši i popevači, KUD-ovi, Mladen Medak Gaga,  Podravski mužikaši, Vlado Smiljanić, Maja Zeko, pitomački stihoklepci i skladatelji, TS Mesečina, a program popevki Petra Preradovića, Drage Britvića i Rajka Stilinovića izvodili su: The Fusion, TS Svirci moji, Trio M, Tomislav Tišljar, Kristina Domović, Ana Filipović, Tena Grlica, ali i  njihova gošća iz Hrvatskog zagorja Gordana Ivanjek Tušek. Meteorolog pjesnik Zoran Vakula iz Pitomače predstavio se posjetiteljima Krapine probranim autorskim stihovima na temu prognoze u stihovima.

 

Projekt U ozračju KAJ-a

U ozračju KAJ-a, novi je projekt u Tjednu kajkavske kulture u Krapini, koji će se održati od subote 1. do subote 8. rujna 2018. godine pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na Trgu Ljudevita Gaja, u središtu Krapine, odzvanjat će kajkavske popevke, a svoje programe s običajima kajkavskog kraja i eno-gastronomskom  ponudom, predstavit će kajkavski gradovi-partneri projekta u Ozračju KAJ-a: Pitomača, Velika Gorica, Novi Marof, Prelog i Zagreb, te mnogi izvođači iz Krapinsko-zagorske županije. Nazdravljat će se dobrom kapljicom na Vinskom placu, zapopevati na koncertu Radija Kaj – Kaj vu duši, prošetat će najmlađi u narodnim nošnjama s tradicionalnim Pozdravom KAJ-u, nastupiti vrhunski hrvatski izvođači…

Tjedan kajkavske kulture i ove godine donosi nove skladbe i ponavlja poznate hitove na Festivalu kajkavskih popevki, nastupe najmlađih u Malom KAJ-u, Recital kajkavske poezije, Zagorski gospodarski zbor… Pokrovitelji su: Tjedna kajkavske kulture Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Festivala kajkavskih popevki predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a  projekta U ozračju KAJ-a Hrvatski sabor.

Rujanska događanja u Krapini zajedno pripremaju, svatko u svom dijelu, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, gradska i županijska turistička zajednica, Radio Kaj, Pučko otvoreno učilište, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, organizatori iz gradova i općina partnera i sudionika, te brojni drugi vrijedni ljudi koji će učiniti sve što mogu da i ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture svakom posjetitelju i sudioniku donese nova zadovoljstva i svima učini boravak u Krapini što ljepšim i ugodnijim.

loading