Skip to content

U Zaboku danas 19. Mali gastro

Posted in Vijesti

ZABOK – Tradicionalni susret učenika ugostiteljsko-turističkih škola sjeverozapadne Hrvatske pod nazivom Mali Gastro, održava se u petak, 12. svibnja 2023. godine u Zaboku. Cilj ove tradicionalne manifestacije, u organizaciji Srednje škole Zabok, odnosno, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok i partnera, je promocija strukovnog obrazovanja, kao i zanimanja koja su na tržištu sve traženija, a to su kuhar i konobar. – Dugovječnost ove manifestacije dokaz je da se dugi niz godina u našoj školi njeguje drugačiji pristup, da nama nastava nisu samo učionice, već da smatramo da učenici trebaju pokazati svoja znanja i vještine širem građanstvu i budućim poslodavcima, rekla je ravnateljica Srednje škole Zabok, Draženka Jurec.

– Ovakve manifestacije važne su u promociji strukovnih zanimanja, bez kojih je nezamisliv razvoj turizma i daljnje pozicioniranje Zagorja kao destinacije na turističkoj karti Hrvatske rekla je voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok Veronika Kolman te najavila da Regionalni centar kompetentnosti ove jeseni otvara svoja vrata.

Na Malom gastru svoje su vještine pokazali učenici srednjih ugostiteljskih škola iz Bjelovara, Varaždina i Preloga, a bili su tu i predstavnici Ekonomskog fakulteta i Fakulteta za menadžment u turizmu iz Opatije te Biološko-tehnološkog centra iz Ljubljane. Manifestaciju su posjetili i učenici osmih razreda osnovnih škola iz raznih dijelova županije, a otvorio ju je župan Krapinsko-zagorske županije Željko kolar, naglasivši kako je cilj Županije podići ukupnu kvalitetu destinacije, koja je već godinama vodeća u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a za to je prije svega potreban educiran, kvalitetan kadar koji može odgovoriti svim izazovima.

loading