Skip to content

Uređenje prostora za edukaciju djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Suteren zgrade Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije uredit će se kako bi se dobio prostor za arhiv te za edukaciju djelatnika Zavoda i stanovnika, najavljeno je na konferenciji za medije u srijedu, 7. rujna 2022. godine, u Čakovcu. Ulaganje je vrijedno više od 1,1 milijuna kuna i u potpunosti ga financira Međimurska županija.

– Za djelatnike Zavoda edukacija je vrlo bitna, budući da oni posjeduju specifična znanja i sposobnosti koje se konstantno nadograđuju kroz kvalitetne vježbe, predavanja i radionice. Zavod ima i nekoliko vlastitih, ovlaštenih instruktora za provođenje edukacije osnovnih mjera održavanja života uz pomoć vanjskog defibrilatora. Nju pohađaju i djelatnici saniteta i zainteresirani građani što je vrlo važno, jer se takvim znanjem povećavaju šanse za preživljavanje životno ugrožene osobe, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant. Ovo je još jedan od projekata ulaganja u bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb na području Međimurja, a provodi se iz nekoliko razloga, ističe župan Matija Posavec.

– Jedan od razloga su aktualni radovi na energetskoj obnovi zgrade pa je želja da se paralelno rekonstruira i vanjska i unutarnja ovojnica zgrade. Također, svjesni smo da djelatnici Zavoda obavljaju vrlo stresan posao pa nam je želja stvoriti im bolje uvjete za rad. Treći cilj je da i dalje razvijamo hitnu medicinu tako da se njeni djelatnici mogu kvalitetnije usavršavati te da polako stvaramo budući nastavni centar za hitnu medicinu za ovaj dio Hrvatske, rekao je župan Posavec. Završetak radova planiran je do početka prosinca 2022. godine.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading