Skip to content

Urednicu Radija Kaj Biserku Jakšić u mirovinu ispratili kolege, direktor Gradečak i krapinsko-zagorski župan Kolar

Posted in Vijesti

KRAPINA – Nakon više od 40 godina rada u novinarstvu, dugogodišnja urednica na Radiju Kaj, Biserka Jakšić odlazi u mirovinu. Tim povodom, prijem za Biserku Jakšić i direktora Radija Kaj Dragu Gradečaka upriličio je u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine, u svom uredu u Krapini župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek.

Uz zahvalu Biserki na suradnji, župan Kolar istaknuo je kako je ona u novinarstvu pokazala kako se dosljednošću, profesionalnošću i ozbiljnošću u poslu može postati brendom te kako se zadani ciljevi uz trud i napor mogu i ostvariti. – Od svojih 55 godina, 43 poznajem Bibu, predavala mi je u srednjoj školi, a onda i pratila moju političku karijeru od početaka do danas. Rijetko možete naći novinara, koji ni u jednom trenutku nikome nije dao do znanja da nekoga eventualno preferira, a kod nje je profesionalnost uvijek bila na najvišoj mogućoj razini. Iz njezinih usta uvijek ćemo dobiti pravu i istinitu informaciju, a i uvijek smo bili svjesni, ako će nas pohvaliti, da smo to zaslužili, a ako će nas iskritizirati, da smo to isto zaslužili, rekao je Kolar poželjevši Biserki da u mirovini nađe vremena za sve ono što nije stigla dok je bila aktivna u novinarstvu.

– Radeći častan i odgovoran posao od mjesta novinarke, preko urednice informativnog programa te glavne urednice, Biserka Jakšić sa mnom je utemeljila, razvijala i napravila Radio Kaj ovakvim kakav on danas jeste, rekao je tom prilikom direktor Radija Kaj Drago Gradečak. – Veliko hvala Biserki na svakom tekstu, na svakoj izgovorenoj riječi na Radiju Kaj, na svakoj dobroj informaciji i na svakoj prilici da o kraju u kojem živimo, Hrvatskom zagorju, damo jednu ljepšu sliku. Hvala i županu Željku Kolaru na ovoj lijepoj, ljudskoj gesti, na ovom prijemu, jer Biserka, Radio Kaj i župan Kolar zajedno su učinili mnogo za promociju Hrvatskog zagorja te ga ljudima koji su daleko od Krapinsko-zagorske županije učinili ljepšim i prepoznatljivim, rekao je direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Biserka je istaknula kako odlazak u mirovinu ne može izbrisati novinara koji će uvijek čučati negdje u njoj. – Kad si jednom novinar, novinar si zauvijek. U svojoj sam karijeru nastojala uvijek biti profesionalna i korektna i nadam se da nisam nikad iznevjerila javnost nastojeći joj dati pravu informaciju. Gotovo pola života provela sam na Radiju Kaj, što je sreća, jer sam u tom mediju dobila priliku izraziti sve svoje potencijale, na najbolji način, okušala se u svakom poslu i na kraju došla do ostvarenja svih svojih ciljeva, rekla je Biserka.

Za Biserku Jakšić mirovina ne znači kraj karijere. Laganijim tempom, bez gledanja na sat, ona i dalje ostaje prisutna u novinarskom svijetu, prateći budno svojim novinarskim okom događanja u Hrvatskom zagorju.

 

loading